Tudi kadetinje ekipne državne prvakinje


Na Ravnah so v soboto 27. in nedeljo 28. 2. igrale kadetinje Mengša v postavi Katarina Stražar, sestre Nika, Tara, Vita Kobetič in Sara Stražar in postale ekipne državne prvakinje, fantje pa so osvojili 4. mesto.

slika

27. in 28. 2. je bilo državno prvenstvo za kadete in kadetinje ekipno na Ravnah. Na turnir se je uvrstilo osem najboljših ekip, ki so na kvalifikacijskih turnirjih osvojile 1. in 2 mesto.

Tekmovanje je potekalo v dveh enakovrednih skupinah s štirimi klubi. Najboljša dva sta se uvrstila v skupino, ki je igrala za 1. do 4. mesto, ostali pa v skupino za 5. do 8. mesto.

Kadetenje so v predtekmovanju najprej premagale NTK Letrika z rezultatom 5:1, v drugem krogu NTK Muta z rezultatom 5:2 in v tretjem rogu NTD Kajuh Slovan z rezultatom 5:3.

V finalnem delu za uvrstitev od 1. do 4. mesta so v prvem krogu premagale NTK Kema z rezultatom 5:0 in v odločilnem dvoboju za 1. mesto NTK Arrigoni z rezultatom 5:4. Dvoboj so odlično začele in povedle z rezultatom 3:1, nato malo popustile, v odločilnih dvobojih pa sta Tara in Nika Kobetič priigrali končni rezultat 5:4. Dekleta so ponovno pokazale, da spadajo v sam vrh mladih slovenskih namiznoteniških igralk.


V ekipi Mengša so igrali Tilen Šalja, Mitja Zavec, Rok Grad in Luka Uranič. V predtekmovanju so se najprej pomerili z ekipo NTK Krka in jih premagali z rezultatom 5:3, v drugem krogu so se pomerili z NTK Fužinarjem in izgubili s 5:0, v tretjem krogu pa so premagali NTK Gorico s 5:1. Osvojili so 2. mesto in se uvrstili v skupino, kjer so igrali za uvrstitev na 1. do 4. mesto, V finalnem delu so najprej izgubili z NTK Vesno z rezultatom 2:5 in nato še z NTK Tempom z rezultatom 1:5 in na koncu osvojili 4. mesto v državi, kar predstavlja lep uspeh za mlade tekmovalce.


Čestitke vsem igralkam in igralcem in trenerjema Davidu Orešniku in Žigi Zupanu.

objavljeno 2. 3. 2016
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev