16. Youth Championships - LINZ 2016


Od petka, 25. do ponedeljka 28. Marca, je v Linzu v Avstriji potekalo 16. mednarodno prvenstvo za mlade namizno teniške igralce iz vse Evrope. Tekmovanja se je udeležilo 456 tekmovalcev in tekmovalk iz Avstrije, Nemčije, Slovenije, Slovaške, Italije, Španije, Francije, Bolgarije, Romunije, Anglije, San Marina, Madžarske, Nizozemske, Luksemburga, Danske, Norveške, Hrvaške in Češke. NTS Mengeš in hkrati slovenske barve sta zastopali mladinki Ana Tofant in Aleksandra Vovk, ki ju je spremljal in vodil Sandi Vovk.

slika

Mednarodno tekmovanje se je začelo v petek z ekipnimi nastopi, kjer sta Ana in Aleksandra v 1. delu vknjižili 3 gladke zmage s 3/0. Prvi dve ekipi iz posamezne skupine sta se uvrstili v 2. del tekmovanja, kjer se je zopet igralo po skupinah in dekleti sta ponovno dvakrat prepričljivo slavili s 3/0. Tako sta se uvrstili med 8 najboljših mladinskih ekip. V razigravanju za končna mesta sta Mengšanki v četrtfinalu najprej zmagali z ekipo Južne Tirolske s 3/0, v polfinalu sta bili boljši od reprezentance Norveške s 3/2. V finalu pa sta zopet s 3/0 premagali sestavljeno nemško ekipo TV Hofstetten/Sv Schott Jena.


Dekleti sta tako po lanski ekipni zmagi že drugo leto zapored osvojili ekipni mladinski naslov v Linzu!


V posameznem delu je Ana nastopila kot 2. nosilka tekmovanja, Aleksandra pa kot 5. Obe dekleti sta upravičili svoj izhodiščni položaj, saj sta v predtekmovalnih skupinah obe gladko zasedli 1. mesto in se uvrstili v finalni del med 32 najboljših mladink. Brez večjih težav sta se nato obe uvrstili v polfinale, kjer je bila 1. nosilka in najboljša avstrijska mladinka Karolina Mischek boljša od Aleksandre s 3/0. Ana je v drugem polfinalu v napeti igri s 3/2 uspela premagati Nemko Svenjo Horlebein in se tako uvrstiti v finale, kjer pa jo je s 3/2 premagala avstrijska reprezentantka Mischek.


Ekipni naslov, Anino 2. in Aleksandrino 3. mesto v konkurenci posameznikov je več kot odličen rezultat in si zasluži svoje mesto med najboljšimi mengeškimi trofejemi.


ČESTITKE!

objavljeno 29. 3. 2016
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev