Masters 2016 v namiznem tenisu


Tekmovanje je bilo na Otočcu, sodeluje lahko 16 najboljših tekmovalcev po lestvicah NTZS v vsaki kategoriji. Mengeš je imel največ uvrščenih tekmovalk in je prejel posebno nagrado. Pred pričetkom tekmovanja je NTZS razglasila najuspešnejše tekmovalce v sezoni 2014 – 2015. Pri kadetih je za osvojeno 1. mesto na lestvi kadetov lep pokal prejel Aljaž Frelih, pri kadetinjah pa je ta laskavi naslov osvojila Aleksandra Vovk in prav tako prejela pokal.

slika

Tekmovanje je od začetka do konca potekalo na izpadanje.

Mlajše kadetinje in mlajši kadeti: Gaja Kobetič in Eva Šobar sta osvojili 9. - 16 mesto; Aljaž Goltnik je osvojil 5. - 8. mesto.

Kategorija kadetinj in kadetov: Vita Kobetič je osvojila 5. - 8. mesto, Sara Stražar pa je bila uvrščena med 16 najboljših; Tilen Šalja je bil prav tako uvrščen na 5. - 8. mesto, Rok Grad pa se ni uspel uvrstiti med 16 najboljših.

Mladinke in mladinci: V tej kategoriji je bilo tekmovanje razburljivo v kategoriji mladink, kjer smo vse tri Mengšanke pričakovali v samem vrhu. Žal je Katarina Stražar po neprespani noči zaradi vožnje iz Sarajeva izgubila za uvrstitev med 4 najboljše, enako Ana Tofant. Osvojili sta 5. - 8. mesto, Aleksandra Vovk pa je osvojila 3. mesto. Mladinca Nejc Erjavec in Aljaž Frelih sta se uvrstila na 5. - 8. mesto.

Članice: V kategoriji članic pa sta nato Katarina Stražar in Ana Tofant odigrali svoji najboljši partiji. Aleksandra Vovk je v prvem krogu izgubila s kasnejšo zmagovalko Alex Galič z rezultatom 1 : 4. Isti igralki je morala priznati premoč tudi Katarina Stražar, ki je na koncu osvojila 3. - 4. mesto, Ana Tofant pa je za uvrstitev v finale premagala 2. nosilko Manco Fajmut z rezultatom 4 : 2, v finalu pa izgubila z Alex Galič.

Ob zaključku sezone sta tako Katarina in Ana dosegli svojo najboljšo uvrstitev v članski kategoriji in upravičili uvrstitev v člansko reprezentanco.

Z zaključnim turnirjem je za nami ena najuspešnejši sezon.

Povzetek:
Igralke in igralci so se udeležili 47 tekmovanj in 264 krat stali na stopničkah:

- Na 12. regijskih tekmovanjih so osvojili: 42 krat 1. mesto, 37 krat 2. mesto in 69 krat 3. mesto. Na stopničkah so stali 148 krat.
- Na 28. tekmovanjih na državnem nivoju so osvojili: 28 krat 1. mesto, 16 krat 2. mesto in 29 krat 3. mesto. Na stopničkah so stali 73 krat.
- Na 6. mednarodnih tekmovanjih so osvojili: 18 krat 1. mesto, 9 krat 2. in 16 krat 3. mesto. Na stopničkah so stali 43 krat.
- Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Franciji: mladinke so osvojile 33. mesto.
-V 1. Slovenski namiznoteniški ligi (1.SNTL) je ekipa članov osvojila 6. mesto.
- Prav tako so osvajali naslove med posamezniki na tekmovanjih ŠŠD in na mednarodnih tekmovanjih v Varaždinu, Zagrebu, Lignanu, Linzu …
- Na tekmovanju invalidov v Lignanu je Luka Trtnik dosegel odmeven rezultat z osvojitvijo 2. mesta.

objavljeno 17. 6. 2016
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev