1. OT RS za ml.kadete in člane U21


V nedeljo, 4.12.2016, je bil v Komendi 1. odprti turnir Republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje ter člane in članice U21. Na turnirju, ki šteje v rang republiški tekmovanj, je nastopilo 149 tekmovalk in tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo od 10. do 21. ure, za tolikšno število tekmovalcev je bila komendska dvorana kar premajhna.

slika

Tudi tokrat so tekmovanje namiznoteniški delavci NTS Mengeš odlično izpeljali pod vodstvom delegata Žige Zupana, vrhovnega sodnika Janeza Stibriča, vodje sodnikov Janeza Erjavca, predstavnika organizatorja Dušana Osolina in vodij tekmovanja Toneta Gostiše ter Jožeta Mlakarja. Dvoboje je sodilo 21 sodnic in sodnikov.


Najprej je tekmovanje potekalo v skupinah s štirimi igralci, igrali so vsak z vsakim, prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalni del tekmovanja. Pri mlajših kadetih so se tretji in četrti igralec uvrstila v tolažilno skupino, člani pa so finalni del tekmovanja igrali na štiri dobljene igre.


Prijetno sta presenetila mlajša kadeta Aljaž Goltnik in Dejan Jokič. Za uvrstitev v finale je Dejan premagal prvega nosilca Mihaela Kocjančiča iz Izole, Aljaž pa 3. nosilca Nina Šegulo s Ptuja. V finalu je Aljaž premagal Dejana z rezultatom 3:0 in osvojil prvo mesto, Dejan pa je bil drugi. Pri mlajših kadetinjah sta Neža Žun Pogačar in Gaja Kobetič sta osvojili 5.-8. mesto. V tolažilni skupini je Luka Jokič osvojil 2. mesto, Živa Markic pa je osvojila bronasto odličje.


Zelo zanimivi dvoboji so bili v kategoriji članov in članic do 21. leta. Nejc Erjavec in Aljaž Frelih sta se uvrstila na 5. do 8. mesto, Tim Pavli pa med 16. Na turnirju je zmagal članski reprezentant Deni Kožul, ki igra v tujini.


Pri članicah sta Katarina Stražar in Ana Tofant ponovno dokazali, da sta trenutno najboljši v kategoriji mlajših članic. Katarina je na poti do finala premagala Ino Unger (Sobata) in Kajo Okorn (Logatec), za uvrstitev v finale pa prvo nosilko Aleksandro Vovk. Ana Tofant je najprej premagala Leo Kadiš (Interdiskont), Danielo Tomanič (Ptuj), za uvrstitev v finale pa še Tjašo Mihevc (Logatec). Tako je v zelo napetem in enakovrednem dvoboju zmagala Katarina Stražar z rezultatom 4:3 in osvojila 1. mesto, Ana Tofant pa 2. mesto.


Nika in Tara Kobetič sta se uvrstili v finalni del tekmovanja in prišli med šestnajst najboljših.


Pokale je podelil predsednik NTZS Marjan Hribar.


mlajši kadeti:
Aljaž Goltnik 1. mesto
Dejan Jokič 2. mesto
mali finale:
Luka Jokič 2. mesto
Živa Markič 3. mesto
Članice u21:
Katarina Stražar 1. mesto
Ana Tofant 2. mesto

objavljeno 9. 12. 2016
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev