Mengšanke ekipne državne prvakinje


Ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke je bilo 25. in 26. 2. na Muti. Varovanke trenerja Davida Orešnika v postavi Ana Tofant, Katarina Stražar, Nika Kobetič in Tara Kobetič so brez težav opravičile vlogo favoritinj in se sprehodile do naslova državnih prvakinj med mladinkami. Ana Tofant je bila najuspešnejša igralka turnirja z izkupičkom 11:0, za njo pa se je uvrstila Katarina Stražar z 8. zmagami brez poraza. Nika je prispevala 5 zmag in Tara 1 zmago.

slika

V predtekmovanju so Mengšanke premagale Ptuj in Kemo s 5: 0 in Letriko s 5:2. V finalnem delu za uvrstitev od 1. - 4. mesta pa so Kajuh Slovan in Letriko premagale s 5:1. V odločilnem dvoboju z ekipo Arrigoni je odlično pričela Nika Kobetič, ki je Katrino Sterchi premagala z rezultatom 3:1, nato sta Ana Tofant in Katarina suvereno nadaljevale zmage. Katarina je proti reprezentančni kolegici odigrala odlično in jo v napetem dvoboju premagala z rezultatom 3:2. Ekipa mladink je ponovila lanskoletni uspeh s ponovno osvojitvijo naslova državnih prvakinj.


Tudi mladinci so uspešno zaključili tekmovanje na Muti. Za ekipo so igrali Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Tim Pavli in Mark Šporar. V predtekmovalni skupini so premagali Interdiskont s 5:2, Vesno s 5:0, in Rakek s 5:1. V finalnem delu pa so za uvrstitev na 1. - 4. mesto marali priznati premoč trenutno najmočnejšima ekipama med mladinci. Z Arrigonijem in Krko so dvoboja izgubili z rezultatom 2:5. Osvojitev 3. mesta pomeni za to generacijo tekmovalcev lep rezultat. Svoje dobre igra pa potrjujejo tudi v 3. članski namiznoteniški ligi.


Tekmovalce sta spremljala trenerja David Orešnik in Žiga Zupan. Čestitke vsem!

objavljeno 28. 2. 2017
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev