26. državno prvenstvo za kadete v namiznem tenisu


8. in 9. aprila je NTS Mengeš organizirala 26. državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno, dvojice in mešane dvojice v Šporni dvorani v Komendi. Na prvenstvu je nastopilo 63 kadetov in 38 kadetinj. Mengeš je zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev.

slika

Tekmovanje je potekalo po predvidenem urniku po vodstvom delegata NTZS Jožeta Mlakarja, vrhovnega sodnika Janeza Stibriča, Tone Gostiša je opravljal naloge vodje tekmovanja, Žiga Zupan in Ana Tofant sta skrbela za računalniško vodenje rezultatov, Janez Erjavec pa je skrbel za koordinacijo sodnikov. Vlogo uradne napovedovalke je suvereno opravljala Ana Tofant.


Pred pričetkom tekmovanja je za vzdušje poskrbela Mengeška veteranska godba. Po odigrani državni himni je tekmovalke in tekmovalke ter obiskovalce v imenu Občine Mengeš pozdravil podžupan Bogo Ropotar, ki je tudi uradno odprl prvenstvo.


Najprej je potekalo tekmovanje v posamičnih kategorijah. V skupinah s štirimi tekmovalci so se pomerili vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalne del tekmovanja. Tekmovanje dvojic in mešanih dvojic pa je potekalo na izpadanje.


V soboto je tekmovanje potekalo do osmine finala, mešane dvojice so odigrale do konce, dvojice pa do polfinala. V nedelo pa so se igrali preostali dvoboji.

Tekmovanje je v celoti uspelo tako po organizacijski plati kakor tudi rezultatsko, saj so Mengšane večinoma zastopali mlajši kadeti.

objavljeno 25. 4. 2017
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev