Turnir posameznikov v badmintonu v Harmoniji Mengeš


V športnem centru Harmonija se je v nedeljo, 14. januarja, spet dogajalo. Potekal je 3. badminton turnir Lige Komenda. Na vrsti je bil predzadnji turnir te lige – turnir posameznikov. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah: ženske posamezno, moški posamezno do 36 let in nad 36 let. Kar pet medalj je šlo v roke Mengšanov.

slika

Dekleta so se pomerila vsaka z vsako in končni rezultat je bil kar pričakovan. Najboljši tekmovalki, ki sta si zelo blizu tudi po skupnem seštevku Lige Komenda, sta bili Mengšanki. Nina Dodič je osvojila zlato, Katja Urankar pa si je priborila srebrno medaljo. Bron je osvojila Urška M. Tomažič.


V kategoriji moških do 36 let je bil najboljši Tomaž Magerl – 'Štajerc', novopečeni Mengšan in član ŠD Partizan. Tomaž je tekme zaključil brez poraza in si je za to prislužil prvo mesto. Na drugo stopničko je stopil Luka Ivanc, Žiga Zaletel pa je zasedel tretje mesto.


Najbolj napet na tem turnirju je bil finalni del med moškimi tekmovalci nad 36 let. V malem finalu sta se pomerila Jure Šinkovec (ŠD Partizan) in Damjan Baš (Badminton klub Zagorska dolina). Razburljiv dvoboj se je zaključil z rezultatom 2 : 1 v prid Mengšana Jureta, ki je osvojil tretje mesto. Prav tako napet je bil boj za zlato odličje; po treh precej izenačenih setih je prvo mesto osvojil član Bita iz Ljubljane, Samo Rubin, srebrna medalja pa je pripadla Igorju Tomazinu, članu ŠD Partizan.


Že čez en mesec sledi še zadnji turnir Lige Komenda. Takrat bo jasno, kakšna bo končna razvrstitev na lestvici in kako se bodo porazdelile medalje med najboljše.

objavljeno 16. 1. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev