Mladinke NTS Mengeš ekipne državne prvakinje, mladinci tretji


Na Ptuju je bilo 10. in 11. februarja ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke. Na finalnem turnirju sta si nastop zagotovili 1. in 2. ekipa mladincev in ekipa mladink.

slika

Tekmovanje je potekalo v dveh predtekmovalnih skupinah. Prvo- in drugouvrščena sta se uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer so se pomerili za uvrstitev od 1. do 4. mesta, tretje- in četrtouvrščeni pa so se pomerili za uvrstitev od 5. do 8. mesta.


Za Mengeš 1 so igrali Rok Trtnik, Aljaž Frelih, Tim Pavli in Mark Šporar, osvojili so tretje mesto. V predtekmovanju so premagali ekipo NTK Vesna z rezultatom 5 : 4 in ekipo Tempo z rezultatom 5 : 1. Z ekipo Arrigoni so izgubili s 3 : 5.

V finalnem delu so premagali ekipo ŠD SU iz Novega mesta z rezultatom 5 : 2 in izgubili z ekipo Fužinarja z rezultatom 1 : 5.


Za Mengeš 2 so igrali Bor Rutar, Matej Prezelj, Dejan Jokič in Rok Grad, osvojili so 7. mesto. V predtekmovanju so izgubili vse tri dvoboje, s Fužinarjem 0 : 5, z Logatcem 3 : 5 in ŠD SU iz Novega mesta 2 : 5. V drugem delu tekmovanja so izgubili z Vesno z 2 : 5 in premagali Tempo z rezultatom 3 : 5.


Ekipa mladink je potrdila vlogo favoritinj in že tretje leto zapored osvojila naslov državnih prvakinj. Za ekipo so igrale Katarina Stražar in sestre Nika, Tara in Vita Kobetič. V predtekmovanju so premagale ekipo NTK Ptuj s 5 : 3, NTK Kema s 5 : 1 in NTK Vesam s 5 : 0.

V finalnem delu so premagale ekipo NTD Kajuh Slovan s 5 : 3 in NTK Arrigoni s 5 : 1.


Čestitka trenerjema Davidu Orešniku in Žigi Zupanu za res imeniten uspeh. Pohvala gre tudi staršem, ki so v velikem številu spremljali in spodbujali tekmovalke in tekmovalce.

objavljeno 15. 2. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev