Mednarodni Transalpino turnir v namiznem tenisu


Od 3. 1. do 5. 1 2019 je bil v Lignianu v Italiji močan mednarodni turnir za najmlajše (letnik 2007 in mlajši). Nastopale so regijske reprezentance Italije, Slovenijo pa sta zastopala Neža Pogačar Žun in Dejan Jokič, člana NTS Mengeš pod vodstvom trenerja Davida Orešnika. V ekipnem tekmovanju sta ekipo sestavljala tekmovalec in tekmovalka. Najprej sta se pomerila tekmovalca, nato tekmovalki, sledila je še igra dvojic Prvi dan sta Neža in Dejan najprej premagala ekipi Abrruzzo in Venetto s 3:0. V osmini finala sta premagala ekipo Lombardio in v četrt finalu ekipo Piemonte s 3:0. V polfinalu sta se pomerila s kasnejšima zmagovalcema turnirja ekipo Campania z rezultatom 1:2. V igri za tretje mesto sta premagala ekipo Puglia z 2:1 in na koncu prejela bronasto medaljo za osvojeno 3. mesto.

slika

V posamičnem delu tekmovanja je nastopilo 57 tekmovalcev in 56 tekmovalk. Neža Pogačar Žun je odlično začela, saj je v skupinskem delu tekmovanja premagala vse tekmovalke in se uvrstila v finalni del tekmovanja in nato premagala vse tekmovalke. V finalu je s taktično igro premagala Giulio Varveni z rezultatom 3 : 1, osvojila je naslov prvakinje turnirja. Tudi Luka Jokič je odlično začel tekmovanje, v finalnem delu tekmovanja pa je v igri za uvrstitev v polfinale izgubil s kasnejšim finalistom Giuseppejem Calarco in se uvrstil na 5. - 8. mesto. Neža in Luka sta takole strnila svoje misli.

Neizmerno hvaležna trenerju
Neža: "V veliko čast mi je bilo nastopati za slovensko reprezentanco. Ponosna sem bila, ko sem videla viseti v dvorani v mojo čast slovensko zastavo. S svojo igo sem zadovoljna, ves čas sem uživala. Je pa bilo zanimivo, ko smo prišli drugi dan tekmovanja v dvorano, je bilo vse temno, bili smo prvi v dvorani in z Luko sva se ogrevala kar v temi. Ko so prižgali luči, sva z Lukom pričela tekmovanje. Zasluge za osvojeno prvo mesto ne gredo samo meni. V veliki meri ima zasluge moj trener David, saj mi je posvetil veliko časa na treningih, za kar sem mu neizmerno hvaležna, enako svojim soigralcem in soigralkam v klubu, moji družini in prijateljem, ki me podpirajo. Tudi osvojeno 3. mesto v ekipnem tekmovanju mi veliko pomeni, vesela sem, da sem stala na stopničkah."

Vesel sem in ponosen
Luka: "S svojo igro sem zadovoljen. Mogoče bi na kocu lahko iztisnil malo več iz sebe, a je bilo kar težko po 9. zaporednih tekmah, ko sem igral za polfinale. Ostalo mi bo v spominu, da sva se z Nežo ogrevala v čisti temi, saj smo prišli v dvorano prvi, ha , ha, ha. Pri nas je običaj, da je dvorana odprta za trening uro pred tekmovanjem, v Italiji pa je očitno drugače. Vesel sem in ponosen, da sem igral za slovensko reprezentanco. Zasluga za najin uspeh pa gre v veliki meri trenerju Davidu, saj zelo predano in kvalitetno dela. Na tekmi nama je posvetil veliko časa, da nama je bilo veliko lažje igrati. Zelo rad hodim na treninge, saj smo prava ekipa in predvsem prijatelji, zato so mi ekipne tekme toliko bolj pri srcu."

Ekipno tretje mesto je lep dosežek
Pa še misli trenerja Davida Orešnika: "Na tekmovanju smo nastopili kot NTS Mengeš in po dogovoru s selektorjem za mlade v Sloveniji Darjanom Vizjakom nastopili kot reprezentanca Slovenije. Neža in Luka se že dokazujeta na tekmah v Sloveniji in tudi izven Slovenije. Oba dosegata najvišja mesta v svoji kategoriji in tudi v višji kategoriji. Italijanska zveza nas je lepo sprejela in pokrila vse stroške. Na tekmovanje smo se pripravljali doma med novoletnimi počitnicami. Neža je prikazala stabilno igro ter stabilnost in samozavest. Luka pa je odigral najbolje, ko je bilo to najbolj potrebno. Z napadalno igro se je tudi proti leto starejšim tekmovalcem enakovredno kosal, ekipno tretje mesto je lep dosežek. Neža pa je uspeh zasluženo kronala z osvojitvijo prvega mesta. Tekmovalca sta še mlada, pred njima je še dolga pot in veliko dela."

objavljeno 7. 1. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev