Mladinke NTS Mengeš so državne prvakinje, mladinci tretji


12. in 13. januarja je bil na Ravnah finalni turnir v ekipnem tekmovanju za mladinke in mladince, na katerega so se uvrstili mladinci Mengša z dvema ekipama in NTK Arrigoni, NTD Kajuh Slovan, NTK Kema, NTK Interdiskont, NTK Letrika in NTK Krka. Tekmovanje je v predtekmovanju potekalo v dveh skupinah, igrali so vsak z vsakim.

slika

Mladinci Mengeš 1
Igrali so Rok Trtnik, Rok Grad, Mitja Zavec in Mar Šporar, v predtekmovanju so se pomerili z ekipo NTK Tempo iz Velenja in jih premagali s 5:4, ekipo NTK Kema iz Puconcev so premagali s 5:1, z ekipo NTK Interdiskont z Raven pa so izgubil s 5:1. Osvojili so drugo mesto in se uvrstili v finalni del za uvrstitev od 1. – 4. mesta.
V finalnem delu so proti NTK Arrigoni izgubili s 3:5, NTD Kajuh Slovan so premagali z rezultatom 5:4 in osvojili 3. mesto.

Mladinci Mengeš 2
Za ekipo so igrali Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, David Grad in Adam Rakun. V predtekmovanju so osvojili 3. mesto in se nato pomerili v skupini za uvrstitev od 5. - 8. mesta. Osvojili so končno 7 mesto, kar daje lepo upanje za uvrstitev na ekipno prvenstvo za kadete, saj so še vsi igralci kadeti.

Mladinke Mengeš 1
Igrale so: Katarina Stražar, Nika, Tara, Vita Kobetič in Eva Šobar. V predtekmovanju so premagale NTK Letriko s 5:3, NTK Interdiskont s 5:0 in NTD Kajuh Slovan s 5:4. Osvojile so 1. mesto in se uvrstile v finalni del za uvrstitev od 1. do 4. mesta. V finalnem delu so premagale NTK Kemo iz Puconcev z rezultatom 5:3, NTK Arrigoni iz Izole s 5:3 in NTD Kajuh Slovan iz Ljubljane s 5:4. Opravičile so vlogo favoritinj in so postale državne prvakinje.

Mladinke Mengeš 2
Igrale so Gaja Kobetič, Brina in Živa Markič in Neža Pogačar Žun. V prvem krogu predtekmovanja jih je ekipa NTK Kema iz Puconcev premagala z rezultatom 5:1, v drugem krogu so premagale ekipo NTK Krka iz Novega mesta s 5:3 in izgubile z NTK Arrigoni iz Izole z 0:5. V skupini so osvojile 3. mesto in v finalnem delu igrale za uvrstitev 5. - 8. mesta, kjer so premagale ekipo Interdiskont z Raven na Koroškem z rezultatom 5:4 in osvojile končno 7. mesto, kar predstavlja za mlade igralke, vse so še kadetinje, lep uspeh in spodbudo za državno ekipno prvenstva za kadetinje.

objavljeno 15. 1. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev