3. OT za mladinke in mladince


10.2. je bil v Kidričevem 3. OT R Slovenije za mladinke in mladince, na katerem je nastopilo 46 mladincev in 33 mladink iz 21. slovenskih namiznoteniških klubov. Mengšane je zastopalo 7 mladincev in 6 mladink.

slika

Mengeške barve so zastopale Katarina Stražar, Tara Kobetič, Brina in Živa Markič, Gaja Kobetič in Eva Šobar. Po predtekmovalnem delu, kjer so igrale v skupinah s štirimi igralkami, so se v finalni del tekmovanja uvrstile Katarina Stražar, Tara in Gaja Kobetič. Tara Kobetič se je uvrstila med 16 najboljših, odlična je bila Gaja, še kadetinja, ki se je prebila v četrtfinale. Za uvrstitev med štiri je izgubila z 1:3 proti kasnejši finalistki Lei Paulin iz Izole. Katarina Stražar je potrdila vlogo favoritinje. Do finala je izgubila le en set, v finalu pa je premagala reprezentančno kolegico Leo Paulin z rezultatom 3:1 in po zmagi na članskem turnirju še tretjič slavila med mladinkami v letošnji sezoni.


Pri mladincih so nastopili Rok Trtnik, Mitja Zavec, Rok Grad, Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, Adam Rakun in Mark Šporar. V finalni del se je uvrstilo pet tekmovalcev. Dejan Jokič, Rok Grad in Mitja Zavec so se uvrstili na 9. - 16. mesto, Aljaž Goltnik je v dvoboju za uvrstitev med štiri izgubil z Luko Breznikom in osvojil 5. - 8. mesto, kar je za kadeta Aljaža odličen dosežek. Rok Trtnik je v mladinski konkurenci prvič osvojil naslov najboljšega. V četrtfinalu je premagal Mitjo Omerzela iz Novega mesta, v polfinalu Luko Breznika z Raven, v finalu pa tesno s 3:2 Taja Lavriča iz Arrigonija Izola in tako zasluženo osvojil 1. mesto!


Tekmovalce sta vodila trenerja David Orešnik in Žiga Zupan. Čestitamo!

objavljeno 18. 2. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev