Katarina trikratna državna prvakinja, Rok dvakratni prvak


V Izoli je bilo 16. in 17.3. državno prvenstvo za mladince in mladinke posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na prvenstvu je nastopilo 59 mladincev iz 22. klubov in 44 mladink iz 22. klubov. Mengšane so zastopali mladinci Rok Trtnik, Dejan Jokič, Aljaž Goltnik, Rok Grad, Mitja Zavec, Mark Šporar, Adam Rakun in Nik Lagoja in mladinke Katarina Stražar, Tara, Nika, Gaja in Vita Kobetič, Eva Šobar, Živa in Brina Markič. Tekmovanje so pričeli mladinci in mladinke posamezno. Po odigranih tekmah v predtekmovanju so nadaljevali tekmovanje do finala mladinci in mladinke dvojice, za njimi pa mešane dvojice do konca. Prvi dan tekmovanja so zaključili mladinci in mladinke posamezno, ki so igrali do osmine finala. V nedeljo so najprej igrali mladinci in mladinke posamezno do finala, tekmovanje pa so zaključili mladinci in mladinke dvojice do finala in na koncu še mladinci in mladinke posamezno.

slika

Mladinci posamezno:
V finalni del so se uvrstili Rok Trtnik, Dejan Jokič, Aljaž Goltnik in Mitja Zavec. Aljaž Goltnik se je uvrstil na 9.-16. mesto, Rok Trtnik je v polfinalu izgubil s Tajem Lavričem iz Arrigonija in osvojil bronasto odličje.


Mladinke posamezno:
V finalni del tekmovanja so se uvrstile Katarina Stražar, Tara, Vita in Gaja Kobetič. Vita in Gaja sta se uvrstili na 9.-16. mesto, Tara Kobetič na 5.-8. mesto. Odlična je bila Katarina Stražar, ki je vse nasprotnice premagala brez izgubljenega niza. V četrtfinalu je premagala Blažko Harkai iz Keme s 3:0, v polfinalu Tjašo Novak iz Kajuh Slovana z rezultatom 4:0, V finalu Leo Paulin iz Arrigonija s 4:0 in osvojila naslov državne prvakinje.


Mladinci dvojice:
Rok Grad – Mitja Zavec sta osvojila 9.-16. mesto, Dejan Jokič in Aljaž Goltnik sta v četrtfinalu tesno izgubila z 2:3, zadnji set na razliko s 14:16 in se uvrstila na 5.-8.mesto. Rok Trtnik s soigralcem Matijem Novelom iz Arrigonija sta najprej premagala dvojico Veronik – Šipek iz Interdiskonta s 3:0, nato dvojico Zupančič – Kolle, Kajuh Slovan, s 3:0, v polfinali pa dvojico Omerzel – Godec, ŠD SU – Interdiskont, prav tako s 3:0. V finalu sta bila boljša od dvojice Rosc -Žigon z rezultatom 3:0 in osvojila naslov državnih prvakov.


Mladinke dvojice:
Tara Kobetič -Vita Kobetič sta se v četrtfinalu pomerili s Katarino Stražar in Leo Paulin in osvojili 5.-8.mesto. Prijetno sta presenetili Gaja Kobetič in Nuša Kadiš, Interdiskont, ki sta osvojili bronasto odličje. Razred zase sta bili Katarina Stražar s soigralko Leo Paulin iz Arrigonija, ki sta vse nasprotnice premagali z rezultatom 3:0 in osvojili naslov državne prvakinje.


Mešane dvojice:
Aljaž Goltnik je s soigralko Saro Tokič osvojil 9.-16. mesto, Tara Kobetič s soigralcem Lukom Breznikom je osvojila bronasto odličje. Poglavje zase sta bila Katarina Stražar in Rok Trtnik, ki sta vse nasprotnike do finala premagala z rezultatom 3:0, v finalu pa Leo Paulin in Matijo Novela z rezultatom 3:1 in osvojila naslov državnih prvakov.


Tekmovalce so vodili trenerji David Orešnik, Natalija Lužar in Klemen Jazbič.
Mengšani so dokazali, da so trenutno najboljši v Sloveniji. Čestitke tekmovalcem in glavnemu trenerju Davidu Orešniku.
objavljeno 29. 3. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev