Mengšani šestkrat na zmagovalnih stopničkah


V Rakeku je bilo 2. in 3. marca v novi športni dvorani državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane, članice posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na prvenstvu je nastopilo 74 članov in 30 članic iz 24. slovenskih namiznoteniških klubov. Mengeš je zastopalo 11 članov in 5 članic. Tekmovanje je potekalo naprej v posamični konkurenci v skupinah. Dva najboljša sta se uvrstila v finalni del tekmovanja.

slika

Člani posamezno:
V finalni del tekmovanja so se uvrstili Tim Pavli, Rok Trtnik, Klemen Jazbič, Andraž Avbelj, Nejc Erjavec, Aljaž Frelih in Luka Trtnik. Malo nam je ponagajal žreb, saj so se drugem krogu za uvrstitev med šestnajst najboljših med sabo pomerili kar štirje naši tekmovalci. V dvoboju med Rokom Trtnikom in Klemenom Jazbičem je bil boljši Klemen, ki je zmagal z rezultatom 4:2, med Andražem Avbljem in Nejcem Erjavcem pa je zmagal Nejc Erjavec z rezultatom 4:2.


Članice posamezno:
V finalni del tekmovanja so se uvrstile Ana Tofant, Katarina Stražar, Nika in Tara Kobetič. Tudi tu nam žreb ni bil naklonjen, saj sta se že v polfinalu srečali Katarina Stražar in Ana Tofant. zmagala je Ana Tofant z rezultatom 4:0. Nato je Ana Tofant v finalu premagala Aleksandro Vovk iz Krke z rezultatom 4:2 in osvojila naslov državne prvakinje.


Člani dvojice:
Med dvojicami je nastopilo šest dvojic iz NTS Mengeš. Aljaž Frelih – Nejc Erjavec sta izgubila v osmini finala in se uvrstila na 9.-16. mesto. Dvojici Andraž Avbelj - Klemen Jazbič, ter Rok Trtnik – Matija Novel so izgubili v četrtfinalu in osvojili 5.-8. mesto


Članice dvojice:
Nastopile so štiri dvojice. Tara Kobetič – Gaja Kobetič sta osvojili 5.-8. mesto, Ana Tofant – Lea Paulin sta osvojili 3.-4. mesto, Katarina Stražar je s soigralko Aleksandro Vovk iz Krke je osvojila naslov državne prvakinje.


Mešane dvojice:
Tara Kobetič je s soigralcem Žigo Žigonom (Interdiskont) osvojila 5.-8. mesto, Katarina Stražar je s soigralcem Rokom Trtnikom osvojila 3. do 4. mesto, Ana Tofant s soigralcem Gregorjem Komacem iz Maribora pa je bila druga.

objavljeno 30. 3. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev