Na DP za kadete odlična organizacija in odlični rezultati


Mengšani so bili tudi tokrat najuspešnejši klub, saj so bili kar devetkrat na stopničkah. Aljaž Goltnik je osvojil dve 1. mesti in eno 3. mesto Dejan Jokič je osvojil eno 2. in dve 3. mesti, Gaja Kobetič eno 1., eno 2. in eno 3. mesto.

slika

ŠD Partizan Mengeš je 6. in 7. aprila v športni dvorani Komenda organiziral 28. državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje posamezno, dvojice in mešane dvojice. Nastopilo je 79 kadetov in 52 kadetinj iz 39 slovenskih klubov.
Vodstvo tekmovanja: Jože Mlakar delegat NTZS, vodenje rezultatov Tone Gostiša, vrhovni sodnik Janez Stibrič, vodja sodnikov Janez Erjavec, računalniško vodenje in obdelava rezultatov Žiga Zupan. Sodelovalo je 28 namiznoteniških sodnikov. Pri prevozu opreme so sodelovali starši, kot vsa zadnja leta pa je vso opremo v Komendo prepeljal prevoznik Brane Vrhovnik.
Ob odprtju je sodelovala Mengeška veteranska godba. Tekmovanje je odprl podžupan Bogo Ropotar.


Kadeti posamezno:
V finalni del tekmovanja so se uvrstili Aljaž Goltnik, Jan Kromar, Adam Rakun, Andraž Kramžar, Dejan Jokič, David Grad in Luka Jokič. David Grad se je uvrstil med 16 najboljših, Aljaž Goltnik in Dejan Jokič pa sta se pomerila v finalu. Težje delo je imel Dejan Jokič v polfinalu, pomeril se je z Mihaelom Kocjančičem iz Arrigonija. V napetem dvoboju je bil boljši Dejan in zmagal z rezultatom 4:2. V klubskem dvoboju je zmagal Aljaž Goltnik in osvojil naslov državnega prvaka, Dejan Jokič pa je osvojil srebrno odličje.


Kadetinje posamezno:
V finalni del tekmovanja so se uvrstile Neža Pogačar Žun, Gaja Kobetič, Brina in Živa Kobetič. V finalnem dvoboju je Gaja Kobetič igrala z Bažko Harkai iz Keme Puconci. V izenačenem dvoboju je slavila Blažka Harkai, Gaja Kobetič pa je osvojila srebrno odličje.


Kadeti dvojice:
Med 48. dvojicami je nastopilo šest dvojic iz Mengša. David Grad in Adam Rakun sta osvojila 5.-8. mesto, Aljaž Goltnik in Dejan Jokič sta osvojila bronasto odličje.


Kadetinje dvojice:
Sestri Brina in Živa Markič sta osvojili 5.-8. mesto. Gaja Kobetič in Nuša Kadiš, Interdiskont, sta v finalu premagali dvojico Eva Cerkvenič, Letrika, in Mia Stajnko,Vesna, z rezultatom 3:0 in postali državni prvakinji.


Kadeti mešane dvojice:
Nastopilo je kar 48 mešanih dvojic. Dvojici Adam Rakun in Živa Markič ter David Grad in Brina Markič sta osvojili 9.-16. mesto, Dejan Jokič in Gaja Kobetič sta osvojila bronasto odličje, Aljaž Goltnik s soigralko Saro Tokič, Letrika, pa sta postala državna prvaka. V finalu sta premagala dvojico Miha Podobnik in Nuša Kadiš z rezultatom 3:0.


objavljeno 26. 4. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev