1. OT R Slovenije v namiznem tenisu za člane U21 in mlajše kadete


V nedeljo, 27. oktobra, je bil v Puconcih 1. odprti turnir v namiznem tenisu za člane in članice U21 in mlajše kadete. Zmagovalca Rok Trtnik pri članih U 21 in Neža Pogačar Žun pri mlajših kadetinjah, na stopničkah še Katarina Stražar, Ana Tofant, Aljaž Frelih in Maruša Vrhovnik.

slika

V kategoriji U21 je nastopilo 29 članov, Mengeš so zastopali Rok Trtnik, Aljaž Frelih, Nejc Rjavec in Aljaž Goltnik, pri dekletih pa Ana Tofant in Katarina Stražar. Vsi so se uvrstili v finalne del tekmovanja. Žreb je poskrbel, da sta se v drugem krogu med seboj pomerila Nejc Erjavec in Aljaž Frelih. Tesno z rezultatom 4:3 je zmagal Aljaž Frelih, ki se je nato v polfinalu pomeril s klubskim soigralcem Rokom Trtnikom. Zmagal je Rok Trtnik s 4:1. V finalu je Rok Trtnik premagal Jožka Omerzela iz NTK ŠU Novo Mesto z rezultatom 4:1 in osvojil zlato medaljo.


V kategoriji članice U21 je nastopilo 25 igralk. Mengšanki Ana Tofant in Katarina Stražar sta uspešno igrali v finalu. Ana Tofant se je v polfinalu pomerila z Leo Paulin iz Arrigonija Izola in izgubila z rezultatom 2:4 ter osvojila bronasto medaljo. Katarina Stražar je bila v polfinalu v napetem dvoboju boljša od Lare Opeka iz Kajuha Slovan, zmagala je s tesnim rezultatom 4:3. V finalu se je Katarina pomerila z izolanko Leo Paulin, tokrat je bila bolj razpoložena Lea, Katarino je premagala s 4:1. Katarina je osvojila srebrno medaljo.


Pri mlajših kadetih je nastopilo 58 tekmovalcev. Mengeš sta zastopala Luka Jokič in Aljaž Škufca. Oba sta se uvrstila v finalni del tekmovanja. Za Aljaža Škufca je lep uspeh uvrstitev med 16 najboljših mlajših kadetov. Luka Jokič je naletel na razpoloženega Maja Murna iz Novega Mesta in izgubil s 3:0, osvojil je 5.-8. mesto.


Mlajše kadetinje so zastopale Neža Pogačar Žun, Mihaela Stoilkovska, Pika Gorenc in Maruša Vrhovnik. Neža se je uvrstila v finalni del tekmovanja in premagala vse tekmovalke, v finalu je premagala Ano Leskovšek iz NTK Savinja z rezultatom 3 : 1 in osvojila zlato medaljo.
Odlične so bile mlade Mengšanke v tolažilni skupini (mali finale). Za vstop v polfinale sta se pomerili Mengšanki Maruša Vrhovnik in Mihaela Stoilkovska. Zmagala je Maruša Vrhovnik, ki je osvojila bronasto medaljo, Mihaela Stoilkovska pa je osvojila 5. - 8. mesto.

objavljeno 30. 10. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev