3. OT za člane in članice v namiznem tenisu


Na turnirju je nastopilo 48 članov in 22 članic iz 16 slovenskih namiznoteniških klubov. Mengeš so zastopale 3 članice in 7 članov.

slika

Tudi tokrat smo vso potrebno opremo pripeljali v Komendo, upamo pa, da bomo kmalu lahko večja tekmovanja organizirali v novi športni dvorani v Mengšu. Tekmovanje smo odlično izpeljali, za pravilen potek je skrbel delegat NTZS Jože Mlakar, ki je tekmovanje vodil ob pomoči Toneta Gostiše. Za računalniško vodenje je poskrbel Žiga Zupan, za razporejanje 24 sodnikov pa vodja sodnikov Janez Erjavec. Pri prevozu, tudi tokrat ga je opravil Brane Vrhovnik, in pri pripravi dvorane so pomagali starši.

Po tekmovanju članov v predtekmovalnih skupinah so se v finalni del, kjer so igrali na izpadanje, uvrstili Mitja Zavec, Klemen Jazbič, Aljaž Frelih, Rok Trtnik, Andraž Avbelj in Nejc Erjavec. Žreb je določil, da sta se v dvoboju za uvrstitev med osem pomerila domačina Rok Trtnik in Andraž Avbelj. Boljši je bil Andraž Avbelj, zmagal je z rezultatom 4 : 0, nato pa v četrtfinalu s 4 : 0 premagal Črta Lovra Grm Urbančiča, ki tekmuje v tujini. V polfinalu je Andraž Avbelj igral (izgubil) s kasnejšim zmagovalcem turnirja Tomažem Pelcarjem in z rezultatom 1 : 4 osvojil bronasto odličje, kar je njegov največji uspeh v posamičnih tekmovanjih v članski konkurenci. Prav tako je lep uspeh dosegel mladinec Mitja Zavec z uvrstitvijo v finalni del tekmovanja.

V kategoriji članic so nastopile Ana Tofant, Tara Kobetič in Brina Markič. Tara Kobetič je v predtekmovalni skupini premagala nosilko Laro Opeka iz Kajuha Slovana in Evo Dominik iz Maribora ter osvojila 1. mesto, nato je v finalnem delu tekmovanja v prvem krogu premagala Špelo Trelec iz Vesne z rezultatom 4 : 0. Tudi pri članicah se je žreb poigral z našima igralkama. Tara Kobetič se je pomerila s svojo starejšo soigralko Ano Tofant v dvoboju za uvrstitev med štiri najboljše. Uspešnejša je bila Ana Tofant z rezultatom 4 : 0, v polfinalu pa se je pomerila z Nino Zupančič, Logatec, in izgubila z rezultatom 2 : 4, osvojila je bronasto odličje.

objavljeno 29. 1. 2020
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev