29. državno prvenstvo za člane in članice v namiznem tenisu


Na Rakeku je bilo 29. februarja in 1. marca državno prvenstvo za člane in članice posamezno, dvojice in mešane dvojice, na katerem je nastopilo 76 članov in 35 članic iz vseh slovenskih namiznoteniških klubov. Katarina Stražar je bila zlata in srebrna, Ana Tofan pa srebrna in bronasta.

slika

Tekmovanje je postreglo s presenetljivimi rezultati. Največje je bilo v kategoriji članov, kjer je Deni Kožul iz Logatca v finalu premagal Darka Jorgiča in osvojil naslov državnega prvaka. Tudi pri članicah je bilo podobno, saj se prve štiri nosilke niso uvrstile med prve štiri.

Pri članih so Mengeš zastopali Andraž Avbelj, Klemen Jazbič. Rok Trtnik, Aljaž Frelih, Tim Pavli, Mitja Zavec, Aljaž Goltnik in Nejc Erjavec, pri članicah pa Katarina Stražar, Ana Tofant in Tara Kobetič. Po igranju v predtekmovalnih skupinah so se v finalni del tekmovanja uvrstile vse tri Mengšanke. Pri članih sta zunaj finala ostala Aljaž Goltnik in Mitja Zavec. Za uvrstitev med šestnajst najboljših sta se med seboj pomerila Andraž Avbelj in Klemen Jazbič, boljši je bil Klemen Jazbič, ki je na koncu osvojil deveto mesto.

Pri članicah sta se v prvem krogu pomerili Katarina Stražar in Tara Kobetič, zmagala je Katarina Stražar z rezultatom 4 : 2, v četrtfinalu pa premagala reprezentančno kolegico po ogorčenem boju z rezultatom 4 : 3, v polfinalu pa je gladko z rezultatom 4 : 0 opravila z Laro Opeka iz Kajuha. Nato pa je morala v finalu priznati premoč Ivani Zera iz Vesne, ki je zmagala z rezultatom 4 : 2. Ana Tofant je v polfinalu za uvrstitev med štiri najboljše izgubila s Tamaro Pavčnik iz Ljubljane in na koncu osvojila peto mesto.

V igri dvojic sta se v finalu pomerili Mengšanki Katarina Stražar s soigralko Aleksandro Vovk iz Krke in Ana Tofant s soigralko Leo Pavlin iz Arrigonija. Zmagali sta Katarina Stražar in Aleksandra Vovk z rezultatom 3 : 0 in osvojili naslov državnih prvakinj v igri dvojic.

V igri mešanih dvojic je Ana Tofant s soigralcem Gregorjem Komacem iz Maribora osvojila bronasto odličje. Tara Kobetič pa je s soigralcem Rokom Trtnikom osvojila peto mesto.

Rezultati:
Člani posamezno:
9. mesto: Klemen Jazbič
17. mesto: Rok Trtnik, Aljaž Frelih

Članice posamezno:
2. mesto: Katarina Stražar
5. mesto: Ana Tofant

Članice dvojice:
1. mesto: Katarina Stražar s soigralko Aleksandro Vovk Krka
2. mesto:Ana Tofant s soigralko Leo Pavlin, Arrigoni

Mešane dvojice:
3. mesto: Ana Tofant, soigralec Gregor Komac
5. mesto: Tara Kobetič, soigralec Rok Trtnik

objavljeno 4. 3. 2020
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev