ŠPORTNI TABOR NTS MENGEŠ V KRANJSKI GORI 2021 in nekaj novic z mednarodnih NT prizorišč


Od 12. do 15. avgusta smo tudi tokrat organizirali športni tabor v prelepem okolju Kranjske Gore. Že več kot 25 let se Mengšani na začetku sezone tradicionalno srečujemo (Mengšani) na naših bazičnih pripravah.

V prvem planu sta bila druženje in povečana športna aktivnost. Za našo opaznost in varnost je poskrbela Zavarovalnica Triglav, ki nas je opremila s svojo kolekcijo. 29 mladih športnikov in športnic je v štirih dneh opravilo 8 napornih treningov. Bili smo v Krnici, v Planici in Tamarju, delali smo vaje na travi nogometnega igrišča in uporabljali športno ploščad pred osnovno šolo.slika

Poleg glavnega trenerja David Orešnika je priprave vodila tudi naša trenerka Natalija Lužar, pomočnica trenerke Eva Šobar in kondicijski trener ter fizioterapevt Greg Mirt.

Polni novih vtisov in dobro kondicijsko pripravljeni se vračamo za zelene mize v klub v Mengšu, pred nami je še tehnični del priprav, ki ga bomo opravili v domači dvorani.Novice: V avgustu so že potekala nekatera mednarodna tekmovanja. Ana Tofant in Katarina Stražar, naši članici, ki sta tudi stalni igralki reprezentance, sta nastopili na močnem mednarodnem tekmovanju na Madžarskem. Smola je hotela, da sta si že v prvem krogu prekrižali loparčke, s 3/2 je bila boljša dve leti starejša Ana. V drugem krogu pa je Ana morala priznati premoč nemški igralki.

Dekleti bosta že kmalu igrali na ekipnem Evropskem prvenstvu, ki bo jeseni v Romuniji. Svoje mesto sta si priborili z odličnimi tekmovalnimi predstavami in s položajem na ITTF lestvici.

Prav tako je v žaru borbe aktiven naš para namiznotenisač Luka Trtnik. Nastopil je namreč na paraolimpijskih igrah v Tokiju. Izjemna čast zastopati Slovenijo v namiznem tenisu se mu je ponudila preko bipartitne pogodbe, ki mladim športnikom invalidom iz celega sveta omogoča sodelovanje na najvišjem nivoju. Luka iz Mengša je bil izbran in povabljen s strani MOKA. Glavnino treningov je opravil v matičnem klubu v Mengšu pod budnim očesom trenerja Davida Orešnika in reprezentančnega trenerja Ožbeja Poročnika. Ožbej je tudi prevzel individualno delo in ga kot reprezentančni selector spremljal tudi na paralimpijskih igrah. Luka je imel močno skupino igralcev. Pomeril se je s Kitajcem (4. na svetovni letvici in 3. nosilec na para OI) in izgubil 0/3 (-9, -9, -6). Vse igre so bile zelo izenačene, odločala je izkušenost in nekaj športne sreče. V drugi tekmi se je Luka pomeril z Japoncem (7. nosilec), tudi tu je moral priznati premoč domačina. Vseeno je bila velika priložnost izkoriščena z obema rokama in ‘’Luka, čestitke in samo tako naprej!’’

objavljeno 17. 8. 2021
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev