Srečanje športnikov iz obmejnih dežel


V petek in soboto, 21. in 22. 6. 2013, je v Postojni potekalo 37. srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel. Zastopani so bili zamejski Slovenci iz avstrijske Koroške, italijanskega Krasa, obmejnega dela Madžarske in domačini-organizatorji iz Postojne. Igre so potekale v štirih panogah: nogometu, odbojki, košarki in namiznem tenisu.

slika

V petek je bila v večernih urah svečana otvoritev in predstavitev ekip. Tekmovanje je potekalo v soboto dopoldan; ob 14.00 je sledila podelitev priznanj najboljšim ekipam.


Ker v Postojni ni namiznoteniškega kluba so se organizatorji obrnili po pomoč na PPK Rakek, ki ga vodi trener Darijan Vizjak. Namiznoteniško tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Miroslava Vilharja. G. Vizjak je prevzel vlogo organizatorja, pri sestavi »slovenske« ekipe pa se je odločil za navezavo PPK Rakek – NTS Mengeš. Pri fantih je namreč Jaki Strohsacku delal družbo Nejc Erjavec, pri dekletih pa Simoni Sodat Ana Tofant (obe ekipi sta v isti postavi uspešno sodelovali že na mednarodnem tekmovanju v Zagrebu!). Nalogo pomočnika organizatorja in vodje ekip je prevzel mengeški trener David Orešnik.


Pri fantih sta se Jaka in Nejc pod imenom »Postojna – Slovenija« najprej pomerila z ekipo Združenje slovenskih športnih društev v Italiji, nato pa z ekipo Slovenska športna zveza Koroške. V obeh dvobojih (odigralo se je po sistemu A:X, B:Y, par, A:Y, B:X; vseh 5 tekem) je »domača« ekipa pokazala superiorno igro in z gladkima rezultatoma 5:0, 5:0 ni pustila dvoma o končnem zmagovalcu.


Pri dekletih sta Simona in Ana najprej igrali s Slovensko športno zvezo Koroške. Korošice so na predhodnih igrah zabeležile že 3 zaporedne končne zmage. Vse je kazalo na razburljivo in izenačeno igro. Simona je svojo prvo tekmo tesno izgubila 2:3, bolje je šlo Ani z zmago 3:0. V dvojicah smo začeli slabše-neuigrano; izgubili smo prvi niz in nič kaj bolje ni kazalo v drugem. Pri 7:5 za Korošice pa je Ana prevzelo iniciativo s FH spinom. Nasprotnice so bile brez pravega odgovora in set je osvojila »slovenska« ekipa. V nadaljevanju se je razigrala še Simona in dvojice smo zaključili s 3:1. Ponovni krog posameznih dvobojev je le še potrdil kvaliteto naših deklet in na koncu sta Simona in Ana slavili s 4:1.
Druga tekma proti ekipi Združenje slovenskih športnih društev v Italiji je z gladkim rezultatom 5:0 postavila »domače« igralke na končno 1. mesto. Priložnost, da pokaže svoje namiznoteniško znanje je dobila tudi mlada Zala Stražišar (PPK Rakek), ki je z Ano odigrala partijo dvojic.


Tekmovanju je sledilo kosilo, za konec pa svečana podelitev priznanj in slikanje. Obe namiznoteniški ekipi sta stali na najvišjih stopničkah. Zmagali so tudi nogometaši in košarkarji, 2. mesto pa so zasedle »domače« odbojkarice.


G. Darijanu Vizjaku se zahvaljujemo za povabilo, prav tako pa vsem organizatorjem 37. srečanja, ki so nas prijazno gostili in nam omogočili, da svoje športno znanje porabimo za utrditev vezi med Slovenci.

objavljeno 25. 6. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev