Katarina udeleženka 9.Euro Mini Champs


Od 22. do 25. avgusta je v Schiltigheimu v Franciji (v bližini Strasbourga) že deveto leto zapored poteka zanimivo tekmovanje v namiznem tenisu za mlajše kategorije, poimenovano tudi kot »neuradno« Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za najmlajše kategorije. Na turnirju je sodelovalo 320 mladih iz 39.evropskih držav. Naša Katarina Stražar se je tekmovanja udeležila na podlagi odličnih rezultatov, ki jih je dosegla v pretekli sezoni (bila je najboljša v Sloveniji v svoji starostni kategoriji), zato jo je slovenski selektor Jože Urh tudi letos vpoklical v Slovensko reprezentanco, ki je branila naše barve na tem tekmovanju v Franciji. Poleg Katarine je Slovenijo zastopalo še pet tekmovalk in štirje tekmovalci ter dva trenerja. David Orešnik, trener v NTS Mengeš, pa je bil izbran tudi za vodjo tega potovanja, ki se ga je skupno udeležilo kar 25 otrok in njihovih staršev.

slika

V starostni kategoriji, v kateri je tekmovala Katarina Stražar, je nastopilo 66 deklet (U-13, deklice letnik 2001). Katarina se je odlično borila; na prvi in drugi stopnji tekmovanja je dosegla zmagi, na tretji eno zmago in en poraz ter se tako uvrstila med 32 najboljših v Evropi. Za napredovanje med 16 najboljših je sicer izgubila proti tekmovalki iz Švedske, v razigravanju za končna mesta pa je dosegla tri zmage ter dva poraza in na koncu osvojila 23. mesto v Evropi. To je do sedaj najboljša uvrstitev slovenskih deklet v tej starostni kategoriji.

Katarina Stražar se tako že prebija v reprezentanco slovenskih kadetinj in stopa po stopinjah dve leti starejše Ane Tofant, ki je od 13. do 15. septembra nastopila na mednarodnem tekmovanju za mlade v Varaždinu.

objavljeno 25. 10. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev