Mengšani na 22. Transalpino odlični drugi


V bližini mesta Treviso, v Italiji, je potekalo že 22. tradicionalno mednarodno tekmovanje v namiznem tenisu. Organizatorji so tekmovanje poimenovali »TRANSALPINO«, njihova želja je, da se regije, ki mejijo na Alpe, pomerijo v najhitrejši igri z žogo. Tekmovanja se lahko udeležijo fantje in dekleta, letnik 1999 ali mlajši. Igra se v disciplini ekipno fantje, ekipno dekleta in posamezno fantje ter dekleta. Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip; regije: Lombardija, Trentino, Južna Tirolska, Venezia, Veneto (vse ITALIJA) in Centralna Švica, slovenske barve pa so zastopali igralci NTS Mengeš. Ekipi fantov (Nejc Erjavec, Aljaž Frelih) in deklet (Ana Tofant, Katarina Stražar) je vodil trener David Orešnik.

slika

Namiznoteniški program se je začel že v petek popoldan, ko je v srednješolski dvorani potekal trening. Udeleženci so se seznanili z igralnimi pogoji in pilili zadnje udarce. Sledila je večerja in sestanek vodij ekip. Urnik tekmovanja se je izkazal za zelo napornega, saj so mladi tekmovalci v sobotnem programu odigrali 6 ekipnih tekem, v nedeljo pa je sledilo tekmovanje posameznikov. Za zmago ekipe so bile potrebne 3 dobljene partije, vsaka ekipa je igrala z vsako; v igri posameznikov pa je bil t.i. »masters« sistem, kjer je šlo od začetka do konca na izpadanje.

In kako so se odrezali mladi Mengšani za Slovenijo? Odlično! V ekipnem tekmovanju sta Ana in Katarina zabeležile popoln izkupiček: 6 zmag. Nejc in Aljaž pa sta morala priznati premoč edino ekipi iz Lombardije. V skupnem seštevku je tako NTS Mengeš zasedla 2. mesto, pred njo so bili le tekmovalci Lombardije. Za las se nam je izmuznil prehodni pokal »Transalpino«, vendar razloga za žalost ni bilo. V nedeljskem programu sta dekleti še enkrat potrdili svojo premoč in na koncu med 16. tekmovalkami zasedli: Ana 1. mesto, Katarina 2. mesto. Nejcu in Aljažu pa je izmed 16. kadetov malo zmanjkalo za uvrstitev med najboljše štiri. Končno 5. oz. 6. mesto je vsekakor tudi odlično, saj je v konkurenci nastopala smetana italijanskega kadetskega namiznega tenisa in celo 1. kadet iz Švice.

Tridnevna avantura se je tako zaključila z enkratnim skupinskim rezultatom, napetimi posamičnimi tekmami, dragocenimi izkušnjami in kar je morda najpomembnejše, novimi poznanstvi. Gostitelji so se na vsakem koraku trudili v tekmovalno vzdušje vliti še kanček sproščenosti in prijetnega druženja. Mladi so tako imeli dovolj časa, da so navezali nove stike, trenerji pa izmenjali izkušnje. V naslednji sezoni je organizator Lombardija, upamo pa, da se bomo tekmovanja lahko udeležili tudi člani NTS Mengeš.

objavljeno 5. 11. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev