Uspešen zaključek namiznoteniške sezone


Za nami je uspešno leto. Igralke in igralci so dosegali izredno lepe rezultate tako na regijskih tekmovanjih, na tekmovanjih na državnem nivoju, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih na Hrvaškem, v Italiji, na Madžarskem in v Franciji.

slika

Na državnem nivoju v kategoriji mlajših kadetinj je Katarina Stražar osvajala 1. mesta v svoji kategoriji, pa tudi med kadetinjami na državnem prvenstvu je osvojila 2. mesto. Postala je tudi članica državne reprezentance. Nika Kobetič pa je uvrščena med štiri najboljše mlajše kadetinje, izredno lepo napredujeta tudi sestri Tara in Vita Kobetič. Naše tekmovalke so postale tudi prvakinje na mednarodnem turnirju v Zagrebu in Varaždinu ter v Italiji.

Pri kadetinjah je Ana Tofant na zadnjih turnirjih nepremagljiva v svoji kategoriji, je tudi članica državne reprezentance.
Uspešni so tudi kadeti. Nejc Erjavec se je na podlagi dobrih rezultatov v letošnjem letu uvrstil v kadetsko reprezentanco, med prvih deset pa sta uvrščena še Aljaž Frelih in Tim Pavli.
Takoj po novem letu bodo Katarina Stražar, Ana Tofant in Nejc Erjavec nastopili na mednarodnih tekmovanjih v Italiji in na Madžarskem.
Tudi članska ekipa je uspešno zaključila jesenski del v 1. slovenski namiznoteniški ligi. V ekipi so igrali Klemen Jazbič, David Orešnik in Andraž Avbelj, v ekipo pa se občasno vključujeta tudi kadet Nejc Erjavec in mladinec Tine Zajc. Po jesenskem delu ekipa zaseda 7. – 8. mesto z osvojenimi osmimi točkami.

Ekipa NTS Mengeš je sodelovala na kvalifikacijskem tekmovanju za ekipno prvenstvo v kategoriji mladincev. Tekmovanje je bilo 15. decembra v Novem mestu. Osvojili so 2. mesto in se uvrstili med osem najboljših v Sloveniji. Finalni turni bo januarja 2014.

21. decembra je NTS Mengeš organiziral kvalifikacijski turnir za ekipno prvenstvo Slovenije za kadete in kadetinje. Tekmovanje je bilo v telovadnici OŠ Mengeš. Kadetinje Mengša (Ana Tofant, Katarina Stražar in sestre Nika, Tara, Vita Kobetič) so premagale vse tekmice in osvojile prvo mesto ter se uvrstile na državno prvenstvo. Mengšani smo sodelovali z dvema ekipama, saj imamo med prvih 20 na lestvicah NTZS uvrščenih 5 tekmovalcev. V Mengšu je nastopila naša druga ekipa (Bor Rutar, Matej Prezelj, Peter Topič in Rok Hribar), osvojili so 3. mesto.
1. ekipa (Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Tim Pavli in Tilen Šalja) pa je nastopila na turnirju v Ljubljani, kjer je osvojila 1. mesto in se uvrstila na državno prvenstvo, ki bo prav tako v januarju prihodnje leto.

Tu je še cela vrsta mladih tekmovalk in tekmovalcev, ki tekmujejo na medregijskih tekmovanjih in se praviloma uvrščajo med najboljše ter osvajajo pokale in medalje.

Vsem iskrene čestitke, predvsem pa trenerjem Davidu Orešniku, Gregorju Gostiši,Tomažu Prezlju in Žigi Zupanu.

objavljeno 29. 12. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev