Ana in Katarina v Bratislavi do brona


Od 30. 10. do 2. 11. je v Bratislavi potekalo Odprto prvenstvo Slovaške za kadete in kadetinje. Pod vodstvom trenerja Davida Orešnika sta Slovenijo na tekmovanju uspešno zastopali Ana in Katarina, tekmovalki NTS Mengeš. V tekmovanju dvojic sta osvojili bronasto medaljo.

slika

Do uspeha sta mladi igralki prišli po napornem tekmovanju, saj sta v predtekmovanju najprej premagali poljski vrstnici s 3 : 1. V prvem krogu sta nato s 3 : 1 premagali Hrvatici, v 2. krogu pa sta naši igralki ob neposrednem TV prenosu igrali proti Nemkama Wan Qian in Anastasii Bondarevi. Tekma je postregla z nekaj vrhunskimi potezami, naši igralki pa sta zmagali z rezultatom 3 : 1. V četrtfinalu sta v izredno pomembni tekmi, ki je odločala o medalji, ugnali češko dvojico in osvojili bronasto medaljo. Za vstop v finale sta ju premagali Hrvatici, bilo je tesno 3 : 1 (-10, 8, -14, -8.).

Odlično sta igrali tudi v ekipnem delu tekmovanja, kjer sta v skupini osvojili 1. mesto. S 3 : 0 sta premagali Francijo 1 in Češko B, s 3 : 2 pa še Belorusijo in Slovaško. V finalnem delu jima žreb ni bil naklonjen saj sta se v 1. krogu (osmina finala) pomerili s Korejkama in izgubili s 3 : 1. Zmago je prispevala Ana Tofant.

Med posameznicami sta tekmovali v tolažilni skupini, Katarina je osvojila 17. – 32. mesto, Ana pa 5. – 8. mesto.


Čestitke za uspešen nastop igralkama in trenerju Davidu Orešniku.

objavljeno 6. 11. 2014
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev