Uspeh mengšank na Croatia open ITTF


Od 16. do 20 septembra je bil v Varaždinu na Hrvaškem mednarodni turnir v kadetski in mladinski kategoriji. V slovenski reprezentanci so nastopile tri Mengšanke, med kadetinjami Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, pri mladinkah pa Ana Tofant. Na turnirju so nastopili tekmovalci iz 28. držav iz celega sveta. Slovenci so bili uspešni v vseh kategorijah in kar štirikrat poslušali Zdravljico.

slika

Katarina in Aleksandra sta v ekipnem delu tekmovanja dosegle imeniten rezultat z osvojitvijo prvega . V skupinskem delu sta najprej premagali Hrvaško, nato pa še Rusijo B vse z rezultatom 3 : 0 in se uvrstili v Finalni del tekmovanja. V finalnem delu sta najprej premagali ekipo Poljske s 3 : 0, Nato v polfinalu Belgijo s 3 : 0 in finalu Rusijo A z rezultatom 3 : 1.

Uspeh sta ponovili tudi v kategoriji dvojic, kjer sta prav tako osvojili prvo mesto. Najprej sta premagali Poljsko dvojico s 3 : 1, nato v četrtfinalu Madžarki, v polfinalu sta premagali Rusinji, v finalu pa še Čehinji vse z rezultatom 3 : 1. Na celotnem turnirju sta Katarin in Aleksandra izgubili le tri nize. Z osvojitvijo dveh prvih mest sta po mnenju selektorja Jožeta Urha dosegli enega največjih uspehov v ženski kadetski konkurenci.

Uspeh je dopolnila Ana Tofant, ki je z reprezentančno kolegico Tamaro Pavčnik osvojila bronasto odličje. V Polfinalu sta izgubili s kasnejšima zmagovalkama. Za uspešen nastop čestitke igralkam in klubskemu trenerju Davidu Orešniku.

objavljeno 2. 11. 2015
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev