V Bratislavi do bronastega odličja


V Bratislavi so se zbrali mladi upi v namiznem tenisu z vsega sveta Tekmovanje je potekalo od 29. oktobra do 1. novembra. Slovenijo so zastopale Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Nika Kobetič iz NTS Mengeš.

slika

Naši najboljši tekmovalki Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta ponovno potrdili, da sodita v sam vrh evropskega namiznega tenisa.
V predtekmovanju sta premagali ekipo Slovaške B in Estonijo, v finalnem delu tekmovanja pa najprej Poljsko B s 3 : 1, v četrtfinalu pa domačo ekipo Slovaška A z rezultatom 3 : 0.
V polfinalu sta nato izgubili s kasnejšima zmagovalkama iz Tajpeha in osvojili končno 3. mesto in bronasto odličje.
Uspešna je bila tudi Nika Kobetič, ki se je s soigralko Martino Novakovo iz Češke uvrstila med 16 najboljših ekip.
Med posameznicami se je Aleksandra Vovk uvrstila med osem najboljših, Katarina Stražar pa je imela manj sreče pri žrebu, saj se je za uvrstitev med osem najboljših, srečala se je s Tsai Yu Chin iz Tajpeha in izgubila z rezultatom 1 : 3. Blizu bronastega odličja pa sta bili Aleksandra in Katarina tudi v igri dvojic, saj sta dokaj nesrečno izgubili boj za bronasto odličje z Belgijkama, ki sta ju prej v ekipnem tekmovanju gladko premagali, tokrat pa sta bili srečnejši Belgijki. Toda uvrstitev na 5. do 8. mesto predstavlja za Mengšanki lep uspeh. Tekmovalke je na tekmovanju spremljal klubski trener David Orešnik. Čestitke vsem.

objavljeno 6. 11. 2015
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122863 obiskovalcev