DP za mladince in mladinke 2x odlično


V soboto in nedeljo, 23., 24. 4. 2016 je namiznoteniška sekcija Partizana Mengeš organizirala 25. državno prvenstvo za mladince in mladinke posamezno, dvojice in mešane dvojice. Tekmovanje je bilo tudi tokrat v športni dvorani Komenda, organizirali so ga izkušeni športni delavci Partizana Mengeš, ki so dvodnevno tekmovanje brezhibno izvedli. Piko na i pa so seveda postavili mengeški tekmovalci in tekmovalke z odličnimi igrami in doseženimi rezultati.

slika

Tekmovanje so vodili Tone Gostiša in Jože Mlakar, ki je bil tudi delegat NTZS, vrhovni sodnik Janez Stibrič, predstavnik organizatorja Dušan Osolin, računalniško vodenje rezultatov Žiga Zupan in vodja sodnikov Janez Erjavec.

Za pravilen potek tekmovanja je skrbelo 29 sodnikov namiznoteniške sekcije Partizana Mengeš. Ob odprtju tekmovanja je nastopila mengeška veteranska godba, tekmovanje pa je odprl župan občine Mengeš Franc Jerič.


Na prvenstvu je nastopilo 69 mladincev in 43 mladink iz 23. slovenskih namiznoteniških klubov.


Tekmovanje se je pričelo z igranjem po skupinah. V finalni del tekmovanja so se uvrstili Mengšani Aljaž Frelih, Tilen Šalja, Nejc Erjavec, Bor Rutar in Tim Pavli. Aljaž, Tim in Tilen so se uvrstili med šestnajst najboljših, Nejc pa je osvojil 5. - 8. mesto.


Pri mladinkah so se v finalni del tekmovanja uvrstile Aleksandra Vovk, Tara Kobetič, Katarina Stražar, Vita in Nika Kobetič, ter Ana Tofant. Mengšanke so odlično opravile svoje naloge, Katarina Stražar se je za uvrstitev med štiri, premagala je favoritinjo Tamaro Pavčnik iz Hrastnika, nato pa še za uvrstitev v finale klubsko sotekmovalko Aleksandro Vovk, v finalu pa je morala priznati premoč klubski soigralki Ani Tofant, ki je cel turnir suvereno odigrala, saj je izgubila samo en niz.

Državna prvakinja je postala Ana Tofant, 2. je bila Katarina Stražar in 3. Aleksandra Vovk.


Tekmovanje dvojic je potekalo od začetka do konca na izpadanje, pričeli so mladinci in mladinke, ki so igrali do finala. Mešane dvojice pa so že v soboto odigrale vse dvoboje. Zmagovalca sta postala najboljši mladinec v Evropi Darko Jorgič s soigralko Tamaro Pavčnik. Aleksandra Vovk je s soigralcem Petrom Hribarjem osvojila 2. mesto, Nejc Erjavec in Ana Tofant pa sta bila 3. V igri dvojic za mladinke so blestele Mengšanke, 1. mesto sta osvojili Ana Tofant in Aleksandra Vovk, 2. mesto pa Katarina Stražar in Hrastničanka Tamara Pavčnik.


Prvenstvo je potrdilo, da so igralke Mengša najboljše v Sloveniji. Ana Tofant, Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Nika Kobetič so potrdile svojo uvrstitev v državno reprezentanco za evropsko prvenstvo.


Za tekmovalni uspeh čestitamo trenerju Davidu Orešniku in njegovima pomočnikoma Žigi Zupanu in Ožbeju Popelarju ter mentorju Gregorju Gostiši, za odlično organizacijo pa vodstvu tekmovanja.

objavljeno 26. 4. 2016
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev