Katarina in Lara zmagovalki v Varaždinu


V Varaždinu je bilo 14.-18. septembra v sklopu ITTF-ova svetovna serija odprto prvenstvo za kadete in mladince v namiznem tenisu. Nastopilo je preko 200 tekmovalk in tekmovalcev iz 26. držav.

slika

Tekmovanje je potekalo v kadetski in mladinski kategorij ekipno, za posameznike in dvojice.

Ponovno so blestele slovenske kadetinje med njimi Mengšanka Katarina Stražar, ki je s soigralkami v ekipnem tekmovanju osvojila bronasto medaljo, v igri dvojic pa s soigralko Laro Opeko pa je osvojila zlato medaljo.

V ekipnem delu tekmovanja so najprej premagale Madžarsko z rezultatom 3:0, nato še Hrvaško 1. z rezultatom 3:1 in se uvrstile v finalni del tekmovanja, kjer so v polfinalu izgubile s Turkinjami in osvojile bronasto medaljo.

Katarina in Lara sta blesteli v tekmovanju dvojic! Najprej sta premagali Švedsko dvojico s 3:2, v polfinalu Hrvatici prav tako s 3:2, v finalu pa gladko dvojico Moldavije s 3:0 in postali zmagovalki. Osvojena zlata medalja je imeniten uspeh, bil je čas za slavje, v čast zmagovalkama pa je zadonela Zdravljica.

Pri mladinkah se je Ana Tofant uvrstila med šestnajst najboljših, Katarina Stražar pa je postala zmagovalka v Tolažilni skupini.

objavljeno 20. 9. 2016
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev