Mengšani uspešni na kvalifikacijah za ekipno DP


8. 1. sta bila kvalifikacijska turnirja za ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu. V Ljubljani so nastopile ekipe Arrigoni iz Izole, Letrika iz Nove gorice, Vesna Zalog, domačini Kajuh – Slovan in Mengšanke.

slika

Mengšanke so najprej premagale ekipo Vesne z rezultatom 5 : 1, v 2. krogu Letriko s 5 : 1, Kajuh Slovan z rezultatom 3 : 5, v zadnjem krogu pa so morale priznati premoč ekipi Arigoni iz Izole, ki jih je premagala z rezultatom 5 : 1. Tako so se Mengšanke uvrstile na državno prvenstvo z osvojenim 2. mestom, igrale so Tara, Vita, Gaja Kobetič, Neža Žun Pogačar in sestri Živa in Brina Markič. Kadeti pa so tekmovali v Mariboru, kjer so se v 1. krogu pomerili z ekipo NTK B2 iz Kranja in jih premagali z rezultatom 5 : 3, v 2. krogu so premagali NTK Muta s 5 : 2 in v zadnjem krogu ekipo ŽNTK Maribor z rezultatom 5 : 0. Osvojili so 1. mesto in se uvrstili na finalni turnir. Ekipo Mengša so sestavljali Dejan Jokič, Mitja Zavec, Aljaž Goltnik in Janez Popelar.


15. 1. so bili kvalifikacijski turnirji za mladinske ekipe.
Mladinke Mengša so igrale v Ljubljani, bile so uspešne, čeprav brez druge najboljše igralke Katarine Stražar. Ana Tofant, Nika, Tara, Vita in Gaja Kobetič so premagale vse nasprotnice. V 1. krogu so premagale ekipo Inter Diskont z Raven s 5 : 0, Kemo iz Puconcev s 5 : 1, Muto s 5 : 0 in Kajuh Slovan s 5 : 2. Z osvojitvijo 1. mesta so nakazale, da so najresnejše kandidatinje za osvojitev naslova državnih prvakinj.


Na kvalifikacijah mladincev sta nastopili dve mengeški ekipi.
Druga ekipa je bila sestavljena iz mlajših tekmovalcev, nastopili so Matej Prezelj, Aljaž Goltnik in Bor Rutar in tekmovali v Zalogu. Na turnirju so osvojili 3. mesto, izgubili so z NTK Muta z 2 : 5 in NTK Vesna z 0: 5.
Prva ekipa je igrala v postavi Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Tim Pavli in Mark Šporar. Premagali so ekipo NTK B2 s 5 : 1, NTK Logatec s 5 : 2 in izgubili z NTK Arrigoni z 2 : 5. Osvojili so 2. mesto in se uvrsti na finalni turnir.


Čestitamo in želimo uspešen nastop na finalnih turnirjih.

objavljeno 18. 1. 2017
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev