Ana državna prvakinja med članicami do 21 let


V Cerknici je bilo 26.3.2017 državno prvenstvo za člane in članice do 21 let. Tekmovali so v posamični konkurenci in v igri dvojic. Nastopilo je 38 članov in 32 članic iz vseh slovenskih namiznoteniških klubov.

slika

Na tekmovanju so nastopili Mengšani: Luka Trtnik, Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Tim Pavli, Ana Tofant, Katarina Stražar in Nika Kobetič. Po tekmovanju v skupinah so se v finalni turnir uvrstili vsi Mengšani in Mengšanke.


Med člani se je uvrstil Aljaž Frelih, ki je osvojil 5.-8. mesto. V igri dvojic pa so se uvrstili Aljaž Frelih in Nejc Erjavec Ter Tim Pavli in Luka Trtnik na 9.-16. mesto.


Pri dekletih so se v posamični konkurenci vse tri igralke uvrstile v finalni del tekmovanja. Mengšanke očitno pogosto nimajo sreče pri žrebu, saj sta se tudi tokrat Ana in Katarina pomerili med seboj že v polfinalu. Tokrat je bila boljša Ana, ki je zmagala z rezultatom 4:0. Katarina je imela tudi sicer težak žreb, saj se je že v drugem krogu pomerila tudi z Aleksandro Vovk in jo gladko premagala s 3:0. Bolj napet je bil finalni obračun med 1. nosilko turnirja Hrastničanko Tamaro Pavčnik in Ano Tofant. Pri rezultatu 2:2 je Ana dokaj gladko dobila 6. in 7. niz in se uvrstila na 5. in 6. mesto.


Tudi v tekmovanju dvojic so Mengšanke dvakrat stale na stopničkah. Katarina Stražar je s soigralko Tamaro Pavčnik iz Hrastnika osvojila 2. mesto, Ana Tofant pa s soigralko Niko Kobetič 3.-4. mesto.


Rezultati:
članice U21:
1. mesto Ana Tofant
3. - 4. mesto Katarina Stražar
9. – 16. mesto Nika Kobetič

članice U21 dvojice:
2. mesto Katarina Stražar – Tamara Pavčnik
3. - 4. mesto Ana Tofant – Nika Kobetič

objavljeno 9. 4. 2017
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev