Masters 2017


V Radljah ob Dravi je v lepi novi dvorani potekal zadnji turnir pod okriljem NTZS v namiznem tenisu za sezono 2016 – 2017. Na turnirju so se za pokale in medalje pomerili najboljši tekmovalci v kategoriji mlajših kadetov in kadetinj, kadetov in kadetinj, mladincev in mladink ter članov in članic. Po žrebu so se tekmovalci in tekmovalke pomerili na izpadanje od začetka do konca. Na turnir se je uvrstilo 14 tekmovalcev in tekmovalk iz Mengša in so bili kot najštevilčnejša ekipa nagrajeni z oprostitvijo plačila prijavnine (400 €).

slika

Mlajši kadeti:
Po izenačenih in razburljivih dvobojih je Aljaž Goltnik izgubil dvoboj za vstop v finale z Mihaelom Kocjančičem (Arigoni) z rezultatom 3 : 2, Dejan Jokič pa je za vstop v finale premagal Aleksa Ušaja (Letrika) z rezultatom 3 : 0. Mihael Kocjančič (iz Arigonija) pa je bil usoden tudi za Dejana Jokiča, ki je po vodstvu 2 : 0 odločilni peti niz izgubil na razliko in na koncu osvojil 2. mesto. David Grad je izgubil 1 : 3 v prvem krogu proti kasnejšemu zmagovalcu Mihaelu.

Mlajše kadetinje:
Gaja Kobetič tokrat ni bila najbolje razpoložena, čeprav na lestvici zaseda 1. mesto. Osvojila je 5. -8. (peto do osmo) mesto. Neža Pogačar Žun pa je po napetem dvoboju izgubila v prvem krogu proti Dajani Gošnjak Stojko (Ljutomer).

Kadeti:
Dejan Jokič, Aljaž Goltnik in Rok Grad, so se uvrstili na 9. - 16. (deveto do šestnajsto) mesto.

Kadetinje:
Nastopile so sestre Gaja, Vita in Tara Kobetič. Vita je izgubila v prvem krogu in osvojila 9. – 16. mesto, Gaja se je uvrstila v drugi krog in osvojila 5. – 8. mesto. Tara pa je morala priznati premoč tokrat boljši Tjaši Novak (Kajuh) in osvojila je 2. mesto.

Članice:
Dramatično je bilo tekmovanje pri članicah. Katarina Stražar je na poti do finala najprej premagala Urško Čokelj (Arrigoni) s 4 : 0, nato Stašo Matis (Kema) s 4 : 2. Vseskozi napet je bil dvoboj z Aleksandro Vovk, s katero sta se menjavali v zmagah vse do rezultata 3 : 3. Zadnji sedmi dvoboj je Katarina dobila z rezultatom 11 : 6. V Finalu pa sta se pomerili Mengšanki Ana Tofant in Katarina Stražar. Z osvojitvijo 1. mesta je Ana Tofant sklenila odlično sezono tudi v članski kategoriji.

Mladinke:
V Mladinski kategoriji je Katarina Stražar za vstop v finale izgubila z Aleksandro Vovk, ki jo je prej premagala v članski kategoriji, Nika Kobetič se je že v prvem krogu srečala s klubsko soigralko Ano Tofant, katera je prišla vse do finala, kjer je po vodstvu 2 : 0 popustila in koncu izgubila z rezultatom 3 : 2.

Mladinci:
Nejc Erjavec, Aljaž Frelih in Tim Pavli, so se enako kot kadeti uvrstili na 9. - 16. (deveto do šestnajsto) mesto.


Na Mastersu 2017 se je pokazalo, da v namiznoteniški sekciji pod vodstvom trenerja Davida Orešnika in pomočnika Žige Zupana uspešno delamo. Potrditev dobrega dela je tudi uvrstitev na osnovi zadnjih odličnih rezultatov v državno reprezentanco za bližnje Evropsko prvenstvo za mladino, ki bo na Portugalskem.


V reprezentanco so uvrščeni: kadetinja Tara Kobetič, mladinec Aljaž Frelih in mladinki Katarina Stražar in Ana Tofant. Morda nas bodo tudi letos razveselili s (z) kakšno odlično uvrstitvijo kot lansko leto, ko so osvoji dve bronasti medalji.

objavljeno 29. 6. 2017
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev