Katarina in Ana dvakrat na stopničkah


Na Otočcu je bilo 3. in 4. marca državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane in članice posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na prvenstvu je nastopilo 73 članov iz 23 klubov in 30 članic iz dvanajstih klubov. Mengeš je zastopalo šest članov in pet članic.

slika

Po igranju v predtekmovalnih skupinah sta se prvo- in drugouvrščena uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer so igrali na izpadanje.

Člane iz Mengša so zastopali Nejc Erjavec, Tim Pavli, Rok Trtnik, Andraž Avbelj, Aljaž Frelih in Klemen Jazbič. V finalnem delu sta se Andraž Avbelj in Klemen Jazbič uvrstila na 9. do 16. mesto, Rok Trtnik med 32 in Tom Pavli med 48 najboljših.


Članice so zastopale Ana Tofant, Katarina Stražar, Tara, Vita in Nika Kobetič. Tara se je uvrstila v drugi krog finalnega dela. Ana Tofant je v igri za uvrstitev v finale tesno izgubila z Ale Galič, ki igra v tujini, z rezultatom 3 : 4 in osvojila bronasto medaljo, Katarina Stražar pa je v polfinalu premagala Leo Paulin iz Arrigonija s 4 : 1, v finalu pa izgubila z Ale Galič z rezultatom 4 : 1 in osvojila srebrno medaljo..Dvojice in mešane dvojice pa so tekmovale na izpadanje.


Pri moških dvojicah sta bila blizu osvojitve bronaste medalje Aljaž Frelih in Tim Pavli, ki sta za preboj v polfinale izgubila tesno 3 : 2 s kasnejšima finalistoma Janom Žibratom in Danijem Kožulom in osvojila 5. do 8. mesto. Med 16 najboljših sta se uvrstila Andraž Avbelj in Klemen Jazbič.

Pri ženskih dvojicah smo pričakovali več, saj sta Ana Tofant in Katarina Stražar izgubili v četrtfinalu in osvojili 5. do 8. mesto, Tara in Vita Kobetič pa sta osvojili 9. do 16. mesto.


Razburljivo je bilo tekmovanje v igri mešanih dvojic. Dvojici Aljaž Frelih in Vita Kobetič ter Rok Trtnik in Tara Kobetič sta se uvrstili na 9. do 16. mesto, Ana Tofant je s soigralcem Tomom Šviligojem osvojila bronasto medaljo, Katarina Stražar in Deni Kožul pa sta osvojila srebrno medaljo.

objavljeno 7. 3. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev