Uspešen zaključek ligaških tekmovanj za člane v namiznem tenisu


Končala so se tekmovanja v slovenskih namiznoteniških ligah za sezono 2017–2018. Prva ekipa je tekmovala v 1. SNTL in na koncu osvojila šesto mesto. Cornilleau Mengeš 2 pa je dosegla odličen rezultat v 2. SNTL . Osvojila je prvo mesto in bo v sezoni 2018–2019 igrala v 1.SNTL. Mengšani bomo imeli kar dva prvoligaša.

slika

Prva ekipa je članica 1. državne lige od leta 2005


V sezoni 2005–2006 so za ekipo igrali Andraž Avbelj, David Orešnik, Peter Vida in Miodrag Drljača. V sezoni 2006–2007 je prenehal igrati Miodrag Drljača, ekipi sta se pridružila Klemen Jazbič iz Škofje Loke in domačin Matjaž Osolin, ki je prenehal z igranjem v sezoni 2009–2010. Sedaj ekipo sestavljajo:
David Orešnik je izredni študent Kineziološke fakultete v Splitu in trener v NTS Mengeš. Trenirati in tekmovati je začel pred 24 leti. Zadnjih osem let uspešno dela kot trener z vsemi selekcijami.
Je večkratni državni prvak (ekipno, dvojice, mešane dvojice) v kategoriji kadetov in mladincev. Več let je bil državni reprezentant v mladinski kategoriji in trikrat udeleženec evropskega prvenstva za mladince. Dvanajsto leto nastopa v 1. SNTL. Sezona 2017–2018 je zanj najuspešnejša, ima 30 zmag in 15 porazov. V pokalnem tekmovanju je z ekipo NTS Mengeš osvojil tretje mesto, kar predstavlja največji ekipni uspeh v članski kategoriji.
Je uspešen trener. Njegova zasluga je, da se je število vključenih mladih, ki trenirajo v sekciji, povečalo in danes šteje 51 igralcev od začetnikov do mladincev. Več kot deset tekmovalk in tekmovalcev je vključenih v državne reprezentance. Mladinke so že tretje leto zapored ekipne državne prvakinje Slovenije. Pod njegovim vodstvom so mladi tekmovalci osvojili naslove državnih prvakov v vseh kategorijah, na evropskem prvenstvu za mlade dve bronasti medalji v kadetski kategoriji in dve zlati medalji na evropskem prvenstvu U21 za invalide. V sezoni 2016–2017 so postale Mengšanke pokalne zmagovalke, v sezoni 2017–18 pa so osvojile drugo mesto.


je prodajni referent v Medeu. Trenirati je začel pred 23 leti. Največje uspehe je dosegel v članski konkurenci, kjer je na državnem članskem prvenstvu v dvojicah osvojil bronasto medaljo. Na TOP 12 za člane je osvojil drugo mesto. Z ekipo članov je osvojil tretje mesto v pokalnem tekmovanju.


Klemen Jazbič je prodajni predstavnik v Johnson & Johnson. Z desetimi leti je začel trenirati v Škofji Loki. V obdobju 1997–2004 je bil državni reprezentant v vseh kategorijah (mlajši kadeti, kadeti, mladinci). Leta 2001 je postal mladinski državni prvak posamezno in v dvojicah ter v mešanih dvojicah. Nastopil je na treh evropskih prvenstvih. Iz Škofje Loke je prestopil v NTK Križe, kjer je igral v 1. SNTL za člane. Leta 2006 se je vključil v NTS Mengeš, kjer še danes uspešno tekmuje.
Na članskem državnem prvenstvu je osvojil bronasto medaljo v igri dvojic.


Gregor Gostiša je trener in vodja ekipe, z ekipo je od vsega začetka, ko je ob pomoči Luke Pirša in Jožeta Mlakarja treniral vse selekcije. Zadnja leta pa je trener 1. članske ekipe in mentor trenerju Davidu Orešniku. Luka Pirš je vodil žensko ekipo, ki je uspešno tekmovala v 1. SNTL, občasno pa tudi 1. ekipo članov, ko so igrali v 2. SNTL.


Hiter in uspešen vzpon mladih Mengšanov, ki so v sezoni 2016–2017 začeli tekmovati v 3. namiznoteniški ligi, kjer so osvojili prvo mesto brez izgubljenega dvoboja in se uvrstili v 2. SNT. V sezoni 2017–2018 so v drugi ligi osvojili prvo mesto, zadnji odločilni dvoboj pa so igrali v Kočevju z domačo ekipo Melamin in jih premagali z rezultatom 5 : 4. Ekipo je uspešno vodil trener Žiga Zupan.Za ekipo Cornilleau Mengeš 2 so igrali:


Nejc Erjavec, ki je dijak na srednji šoli Rudolfa Maistra. Obiskuje 4. letnik gimnazijskega programa. Želi nadaljevati študij na Fakulteti za šport v Ljubljani, smer učitelj športne vzgoje.
Namizni tenis mu ogromno pomeni, je del njegovega vsakdana. V NTS Mengeš trenira enajst let od svojega 2. razreda osnovne šole. Osvajal je medalje na državnih prvenstvih v kadetski in mladinski kategoriji. Za svoj največji uspeh šteje naslov prvakov v 2. SNTL, saj mu ekipna tekmovanja največ pomenijo in ga dodatno motivirajo.


Tim Pavli je dijak Gimnazije Bežigrad. Leta 2010 je začel trenirati v NTS Mengeš. Ponosen je na svoje mednarodne uspehe. Na ZAGI PING- u v Zagrebu je osvojil tretje mesto med posamezniki in tretje mesto v ekipnem delu v kadetski kategoriji. Na državnem prvenstvu Slovenije je osvojil prvo mesto v dvojicah, v mladinski konkurenci pa tretje mesto med posamezniki.


Aljaž Frelih je dijak Gimnazije France Prešeren v Kranju. S treningi je začel pred enajstimi leti s sedmimi leti. V NTS Mengeš je prišel leta 2008 iz NTK Ljubno na Gorenjskem. Pred prihodom je dve sezoni občasno treniral v Mengšu, nato so se skupaj s starši odločili, da se je včlanil v NTS Mengeš. Med največje uspehe šteje osvojitev državnega prvaka posamezno in uspehe v dvojicah in mešanih dvojicah med kadeti, ko je bil v sezoni 2014–2015 tudi najuspešnejši kadet na lestvicah NTZS.


Rok Trtnik je dijak na Gimnaziji Ledina. Trenirati je začel leta 2008 v NTK Vesna iz Zaloga. Po enem letu obiskovanja treningov v Mengšu se je leta 2017 vključil v NTS Mengeš. Za svoje največje uspehe šteje osvojitev devetega mesta na evropskem prvenstvu v igri dvojic in naslov državnega prvaka ekipno v kategoriji kadetov. Dvakrat je osvojil naslov državnega prvaka v igri dvojic pri mlajših kadetih in prvo mesto na Mastersu za mlajše kadete.

objavljeno 14. 3. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev