Rok trikratni državni prvak, Katarina dvakrat, Tara in Aljaž enkrat


V Izoli je bilo 14. in 15. aprila državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke posamezno, dvojice in mešane dvojice. Mengšani so osvojili štiri (od petih možnih) naslove državnih prvakov. Sobotno tekmovanje je potekalo za posameznike in posameznice v predtekmovalnih skupinah. Najboljša dva sta se uvrstila na finalni del tekmovanja, kjer so igrali na izpadanje do konca.

slika

Po tekmovanju posameznikov se je tekmovanje nadaljevalo v tekmovanju dvojic za mladince, nato dvojic za mladinke, do finala in tekmovanje mešanih dvojic do konca. Po tekmovanju dvojic pa so prvi dan tekmovanja zaključili posamezniki do osmine finala.
V nedeljo so najprej odigrali mladinci in mladinke posamezno do finala. Nazadnje pa so bila še finalna tekmovanja, najprej finale dvojic za mladince in mladinke, na koncu pa še finale za mladinke in mladince posamezno.
Na tekmovanju je nastopilo 60 mladincev iz 21 klubov in 34 mladink iz 16 klubov. Mengšane so zastopali mladinci Rok Trtnik, Aljaž Frelih, Tim Pavli, Matej Prezelj, Javor Zavec, Rok Grad, Mitja Zavec, Mark Šporar, Dejan Jokič in Aljaž Goltnik ter mladinke Katarina Stražar, Tara Kobetič, Nika Kobetič in Gaja Kobetič.


Pri mladincih so se v finalni del tekmovanja med 32 najboljših uvrstili Rok Trtnik, Bor Rutar, Javor Zavec, Aljaž Frelih, Tim Pavli in Matej Prezelj. Rok Trtnik je v četrtfinalu premagal Žigo Kristjana Žigona s 4 : 1, že v polfinalu sta se srečala klubska soigralca Rok Trtnik in Aljaž Frelih. V izenačenem dvoboju sta se izmenjavala v vodstvu, na koncu je bil Rok bolj zbran in zmagal s tesnim rezultatom 4 : 3. V finalu je Rok Trtnik suvereno premagal Izolana Matijo Novela z rezultatom 4 : 1 in osvojil drugi naslov državnega prvaka.


Pri mladinkah so se vse tri tekmovalke uvrstile v finalni del tekmovanja. Nika je osvojila 9.–16. mesto. Tara Kobetič je v četrtfinalu izgubila z Leo Paulin in se uvrstila na 5.–8. mesto. Katarina Stražar je v četrtfinalu premagala Živo Staniša iz Mute, v polfinalu pa je v zaostanku 0 : 2 zbrano odigrala končnico in premagala reprezentančno soigralko Aleksandro Vovk iz Krke z rezultatom 4 : 2. V finalu je po ogorčeni borbi izgubila z Izolanko Leo Paulin z rezultatom 2 : 4.


Prijetno sta presenetila Tara Kobetič in Rok Trtnik. Najprej sta premagala Katjo Kranjc in Marcela Šegula s Ptuja, v četrtfinalu Živo Staniša in Jožka Omerzela, v polfinalu sta bila boljša in tesno premagala Leo Paulin in Mitjo Novela, v mengeškem finalu pa sta premagala Katarino Stražar in Aljaža Freliha z rezultatom 3 : 1.


Mengeški igralci in igralke so znova dokazali, da v klubu dobro delajo pod vodstvom trenerja Davida Orešnika ob pomoči Žige Zupana in ob dobri organiziranosti sekcije ter nesebični pomoči staršev.

objavljeno 18. 4. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev