DP za kadete in kadetinje


Ana Tofant odlična druga!

20. in 21. aprila je namiznoteniška sekcija Partizana Mengeš v Športni dvorani Cerklje na Gorenjskem organizirala 22. državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na tekmovanju je nastopilo 135 tekmovalk in tekmovalcev iz 27 slovenskih klubov. Iz naše sekcije NTS Mengeš je na tekmovanju nastopilo 13 tekmovalk in tekmovalcev.slika

Ob odprtju tekmovanja so nastopili veterani Mengeške godbe, otroška folklorna skupina Svoboda Mengeš in Hip – hop skupina AIA Mengeš. Prvenstvo je odprl podžupan Bogo Ropotar.


Tekmovanje so uspešno vodili Tone Gostiša in Jože Mlakar, vrhovni sodnik Janez Stibrič, vodja sodnikov Dušan Osolin in delegatka NTZS Milana Krmelj. Na tekmovanju je sodilo 26 namiznoteniških sodnikov NTS Mengeš, ki so korektno opravili svoje delo. Za prehrano so skrbeli Mojca in Rafko Goltnik ter Uroš Kranjc.


Sodelujoči na tekmovanju so pohvalili dobro organizacijo tekmovanja.

Najprej so igrali v skupinah s po štirimi igralci vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer se je igralo do konca na izpadanje. Osem tekmovalcev Mengša se je uvrstilo v finalni del tekmovanja.


Nejc Erjavec je dokaj nesrečno izgubil v borbi za mesto med najboljših 8 v državi z rezultatom 3 : 2 s Petrom Hribarjem in se uvrstil na mesto 9. – 16., enako uvrstitev je dosegel Tim Pavli. Nejc je s soigralcem Aljažem Frelihom v igri dvojic osvojil 5. – 8. mesto, s soigralko Ano Tofant pa sta se uvrstila na mesto 9. – 16.


Pri dekletih so se v finalni del tekmovanja uvrstile Nika Kobetič, Katarina Stražar in Ana Tofant. Precej smole pri žrebu sta imeli Katarina in Ana, saj sta se srečali že v drugem krogu. Ana je nato nadaljevala z odličnim igrami in klonila v finalu proti državni reprezentantki Tamari Pavčnik iz Hrastnika ter osvojila 2.mesto. Z osvojeno medaljo je bil poplačan trud Ane Tofant in delo na treningih pod vodstvom Davida Orešnika, prav tako je to nagrada organizatorjem in vsem članom NTS Mengeš.


Za imeniten uspeh čestitke Ani in tudi trenerju Davidu Orešniku! Pohvale gredo tudi vsem ostalim tekmovalcem našega kluba, saj so dosegli imeniten skupinski uspeh.

objavljeno 23. 4. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev