Sodelovanje med Jordanijo in Slovenijo: nova izkušnja za člana NTS Mengeš


Slovenski mladinski reprezentant Rok Trtnik se je s trenerjem Davidom Orešnikom od 18. do 27. septembra odzval povabilu jordanske princese Zeine Shaban, predsednice jordanskega olimpijskega komiteja. V sodelovanju s priznanim hrvaškim trenerjem Nikico Vukeljo sta gostovala v tamkajšnjem olimpijskem centru v Amanu. Član NTS Mengeš je s skupino mladih igralcev iz Hrvaške dvakrat dnevno treniral skupaj z jordansko člansko moško in žensko reprezentanco, ki se pripravlja na olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

slika

Treningi so potekali v olimpijskem Centru v Amanu. Poleg namiznega tenisa tu domujejo še drugi športi, saj Jordanija v zadnjem času veliko vlaga v vse olimpijske športe, še posebej pa v mlade domače športnike in športnice. Center je moderno opremljen s svojo kliniko, restavracijo, fitnesom, bazenom, večnamenskimi dvoranami za posamične in ekipne športe ter spalnim kompleksom.


Domače vodstvo je ocenilo priprave kot nadvse uspešne. Ustvarila se je dodana vrednost različnih soigralcev in soigralk, predvsem pa sta priprave zaznamovala velika delovna vnema in izmenjava informacij ter dobrih praks. Dogovorili smo se za morebitno nadaljnje sodelovanje, tako v Jordaniji kot pri nas v Sloveniji.


Za boljšo slovensko prepoznavnost, tudi zunaj dvorane, sta Rok in David predala princesi Zeini reprezentančno majico Tibhar Slovenija, tradicionalno idrijsko čipko v obliki ljubljanskega zmaja ter knjigo o lepotah Slovenije.


Princesa, v mladosti tudi soudeleženka številnih mednarodnih tekmovanj pod okriljem ITTF, je izrazila željo po sodelovanju in se celo pozanimala za možnost skupnih priprav v Sloveniji.

objavljeno 29. 9. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev