2.OT R Slovenije za člane in članice


Namiznoteniška sekcija ŠD Partizan Mengeš je v nedeljo, 4. novembra, v športni dvorani v Komendi organizirala 2. odprti turnir za člane in članice. Na turnirju je nastopilo 78 tekmovalcev in tekmovalk iz 27 slovenskih namiznoteniških klubov. Mengeš je zastopalo 13 tekmovalcev in 8 tekmovalk.

slika

Ob sedmih zjutraj smo se zbrali v dvorani ŠD Partizan, na tovornjak smo naložili vso potrebno opremo in jo prepeljali v Komendo. Že nekaj let nam opremo v Komendo prepelje Brane Vrhovnik, pred njim pa je to opravljal Lojze Podboršek, za kar se obema lepo zahvaljujemo. Dvorano smo za tekmovanje pripravili na desetih mizah in postavili ustrezne ringe. Nato se je ob 10. uri začelo tekmovanje, končalo pa se je ob 19. uri. Vodstvo tekmovanja so sestavljali delegat Jože Mlakar, vrhovni sodnik Janez Stibrič, vodji tekmovanja sta bila Tone Gostiša in Jože Mlakar, za računalniško obdelavo pa je poskrbel Žiga Zupan, sodelovalo je 21 sodnikov NTS Mengeš.

br />

Tekmovanje je potekalo v obeh kategorijah, najprej v skupinah s štirimi tekmovalci, ki so igrali vsak z vsakim. Najboljša dva sta se uvrstila v finalni del tekmovanja. V finalni skupini so igrali na izpadanje do konca. V predtekmovanju so igrali na tri dobljene nize, v finalnem delu pa na štiri dobljene nize. Pri članih je nastopil tudi legendarni bivši svetovni prvak Edo Vecko, ki se je pri 74. letih uspešno kosal z veliko mlajšimi tekmovalci, najmlajši je bil star 14 let.

br />

V kategoriji članov so nastopili Aljaž Avbelj, Klemen Jazbič, Aljaž Frelih, Nejc Erjavec, Rok Trtnik, Tim Pavli, Mitja in Javor Zavec, Rok Grad, Matej Prezelj, Bor Rutar, Luka Trtnik in Aljaž Goltnik. V finalni del tekmovanja so se uvrstili Andraž Avbelj, ki je osvojil 5.–8. mesto, Nejc Erjavec, Klemen Jazbič in Rok Trtnik pa 9.–16. mesto.

br />

V kategoriji članic so se v finalni del uvrstile Nika in Tara Kobetič, Ana Tofant in Katarina Stražar. Nika Kobetič je za vstop v polfinale izgubila z Laro Opeka, Kajuh Slovan, Tara Kobetič pa s klubsko soigralko Ano Tofant. Ana Tofant je za vstop v finale izgubila z Aleksandro Vovk, Krka Novo mesto, Katarina Stražar pa je vse tekmovalke gladko premagala vse do finala. V razburljivi in napeti igri je v finalu zaostajala z 1 : 3, nato pa je kot prerojena znižala rezultat na 2 : 3 ter osvojila tudi 6. in 7. niz in zasluženo zmagala z rezultatom 4 : 3.

objavljeno 8. 11. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev