Kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince


9. decembra so bili kvalifikacijski turnirje za ekipno prvenstvo za mladince in mladinke. NTS Mengeš je imel pravico nastopa z dvema ekipama mladincev in mladink. Vse štiri ekipe so se uvrstile na finalni turnir med osem najboljših ekip v Sloveniji.

slika

V Ljubljani je nastopila 1. ekipa mladincev Mengša in osvojila prvo mesto. Premagala je ekipo NTK Logatec z rezultatom 5:3, ekipo NTK Savinja z rezultatom 5:4 in ekipo NTD Kajuh z rezultatom 5:0. Za 1. ekipo so igrali Rok Trtnik, Mitja Zavec, Rok Grad in Mark Šporar, vodil jih je Nejc Erjavec.
2. ekipa mladincev je tekmovala v Ljubljani, osvojili so 2. mesto in se uvrstili na finalni turnir. Pomerili so se z ekipo NTK Krka iz Novega Mesta in jih premagali z rezultatom 5:0, ekipo NTK Vesna iz Zaloga so premagali z rezultatom 5:1, izgubili pa z NTK Interdiskont z 0:5. Osvojili so 2. mesto in se uvrstili na finalni turnir. Za ekipo so igrali David Grad, Dejan Jokič, Aljaž Goltnik in Adam Rakun. Vsi so še kadeti, zato je njihov uspeh toliko večji. Vodil jih je David Orešnik
1. ekipa mladink je igrala v Šempetru pri Novi Gorici, osvojile so 2. mesto in se uvrstile na finalni turnir. Ekipa je nastopila brez Katarine Stražar, igrale pa so Nika, Tara, Vita Kobetič in Eva Šobar. Ekipo Krka iz Novega Mesta so premagale z rezultatom 5:1, dve ekipi Letrika in Preserje z rezultatom 5:0, tesno z rezultatom 4:5 pa so izgubile z ekipo Arrigoni, ki je nastopila v popolni postavi. Vodil jih je Bor Rutar.
2. ekipa mladink je nastopila v Ljubljani, osvojile so 3. mesto in se uvrstile na finalni turnir. Igrale so Brina in Živa Markič, Gaja Kobetič in Neža Pogačar Žun, vse so še kadetinje, uspešno pa tekmujejo tudi v mladinski kategoriji. Ekipo Vesna iz Zaloga so premagale z rezultatom 5:0, Kajuh Slovan z rezultatom 1:5, izgubile pa so s Kemo z 1:5, in z Interdiskontom tesno z 4:5. Vodil jih je Nejc Erjavec.

objavljeno 11. 12. 2018
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev