Mednarodno OP Slovenije v NT na Otočcu za mlade


Katarina Stražar je osvojila zlato medaljo v ekipnem tekmovanju, srebrno med posameznicami in bronasto v igri dvojic. Na Otočcu je bilo od 2. 10. - 6. 10. mednarodno odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za mlajše kategorije. Nastopilo je več kot 140 tekmovalcev in tekmovalk iz 26. držav Tekmovanje je potekalo v kadetski in mladinski kategoriji ekipno, posamično in v igri dvojic. Na tekmovanju so nastopili člani NTS Mengeš Aljaž Goltnik, Luka Jokič, David Grad, Neža Pogačar Žun in Katarina Stražar.

slika

V ekipnem tekmovanju mladink je reprezentanca Slovenije nastopila v postavi Katarina Stražar – Mengeš, Lea Paulin - Izola in Lara Opeka - Ljubljana. V predtekmovanju so najprej premagale združeno ekipo Češke in Hongkonga z rezultatom 3 : 2, nato združeno ekipo Bolgarije in Srbije prav tako s 3 : 2. V finalu so se Slovenke še enkrat pomerile z združeno ekipo Češke in Hongkonga in jo premagale z rezultatom 3 : 2. Katarina Stražar je zmagala dvakrat, tretjo točko pa je osvojila Lea Pauli.


Prvo mesto predstavlja največji uspeh v mednarodnem tekmovanju za to generacijo mladink.


Tekmovanje posameznic: Katarina Stražar je že v ekipnem tekmovanju pokazala odlične igre, z njimi pa je nadaljevala tudi v posamični konkurenci. Po skupinskem tekmovanju se je brez večjih težav uvrstila v finalni del tekmovanja. V prvem krogu je premagala Hrvatico Marto Jurčević, v osmini finala pa se je pomerila z reprezentančno kolegico Leo Paulin in jo premagala s 4 : 1. V četrtfinalu je premagala Brazilko Giulie Takahashi s 4 : 0, nato pa še v polfinalu Srbkinjo Radmilo Tominjak 4: 2. V finalu je morala priznati premoč Yat Poon iz Hongkonga, ki jo je premagala z rezultatom 4 : 1, Katarina je osvojila odlično drugo mesto in srebrno medaljo.


V igri dvojic sta se Katarina Stražar in soigralka Lea Paulin iz Izole za vstop v finale pomerili z madžarsko- romunsko dvojico, izgubili sta z rezultatom 2 : 3 in osvojili bronasto odličje. Katarina Stražar je bila proglašena za najuspešnejšo slovensko tekmovalko. Čestitamo!

objavljeno 8. 10. 2019
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev