Kvalifikacije za olimpijske igre v namiznem tenisu


V Giumeresu na Portugalskem je bil od 21. do 25. aprila kvalifikacijski turnir za uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu.

Na tekmovanju sta Slovenijo zastopali članici NTS Mengeš Ana Tofant in Katarina Stražar. Najprej so igrale v predtekmovalnih skupinah s štirimi igralkami vsaka z vsako, najboljši dve pa sta se uvrstili na glavni turnir, na katerem je nastopilo 32 tekmovalk.slika

Katarina Stražar je prvi dan blestela v 1. krogu je premagala Belgijko Liso Lung in Litovko Kornelijo Riliskyte, obe z rezultatom 4 : 2.
Manj uspešna je bila Ana Tofant ki je oba dvoboja izgubila, z Britanko Tin-Tin Hu s 0 : 4 in Bolgarko Polino Trifonov z 1 : 4. Po treh porazih se Ani ni uspela uvrstitev na glavni turnir, je pa zadovoljna, saj je pridobila nove izkušnje, kar je dobra motivacija za nadaljnje delo!
Drugi dan je Katarina kljub dobri igri izgubila proti Darji Trigolos iz Belorusije z 2 : 4 in se kot drugo uvrščena uvrstila na glavni turnir.

V prvem krogu glavnega turnirja se je Katarina, ki je 303. na svetovni lestvici, pomerila z izkušeno Švicarko Moretijevo, ki je svetovni lestvici na 86. mestu. Mengeška devetnajstletnica je odločno pričela dvoboj in 1. niz dobila z 11 : 8. Po vodstvu Švicarke s 3 : 1 se je Katarina zbrala in preostale nize dobila v svojo korist ter se uvrstila v 2. krog.
V drugem krogu se je pomerila s Charlotte Carey iz Velike Britanije, ki je na svetovni lestvici na 118. mestu, izgubila je z rezultatom 3 : 4.

Katarina je povedala: » S turnirjem sem na splošno zadovoljna, dala sem vse od sebe. Dobila sem veliko motivacije, v namiznem tenisu pa bom še naprej vztrajala, imam še veliko rezerve. Ko pridem domov, me najprej čakajo reprezentančne priprave na Otočcu, nato pa treningi v Mengšu. Gremo novim ciljem naproti.«

Katarina je lahko zadovoljna, saj je na turnirju premagala Belgijko (110.), Litovko (323.), Belorusinjo (101.) in Švicarko (86. na svetovni lestvici)!

objavljeno 27. 4. 2021
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev