V Mengšu po tridesetih letih državno prvenstvo v namiznem tenisu


Luka Jokič državni prvak med posamezniki in državni prvak med dvojicami s soigralcem Martinom Gerkšičem.
Rok Trtnik državni prvak med posamezniki in 3. mesto s soigralcem Aljažem Frelihom.
Katarina Stražar državna prvakinja med posameznicami in 2. mesto s soigralko Aleksandro Vovk iz Krke N.M.

slika

Po tridesetih letih gostovanj v športnih dvoranah v sosednjih občinah je namiznoteniška sekcija ŠD Partizan Mengeš 22. in 23. maja organizirala 30. državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje ter člane in članice U 21 v Mengšu v novi športni dvorani. Na tekmovanju je v kategoriji mlajših kadetov in kadetinj nastopilo 106 tekmovalcev in tekmovalk iz 20. klubov. V kategoriji članov in članic do 21 let pa 85 tekmovalcev in tekmovalk.

V soboto 22. 5. smo izvedli tekmovanje za mlajše kadete in kadetinje, v nedeljo 23. 5. pa tekmovanje članov in članic U21. Tekmovanje je odprl častni pokrovitelj župan Franc Jerič.

Pokrovitelji prireditve so bili Občina Mengeš, Locuc Domžale in JP Centralna čistilna naprava Domžale Kamnik. Finančno pa so pomagali številni donatorji, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Nova dvorana je omogočila kvalitetno izpeljavo tekmovanja, saj so tekmovalci imeli za tekmovanje idealne pogoje. Kot vedno so tudi tokrat športni delavci ob pomoči staršev tekmovanje odlično izpeljali, sodelovalo je 30 sodnikov in vodstvo tekmovanja, v katerem so sodelovali Jože Mlakar - delegat NTZS, Žiga Zupan - računalniško vodenje rezultatov, Tone Gostiša - ročno vodenje rezultatov, vrhovni mednarodni sodnik Janez Stibrič in vodja sodnikov Janez Erjavec.

V kategoriji mlajših kadetov so Mengeš zastopali: Luka Jokič, Martin Gerkšič in Aljaž Škufca. Luka Jokič je ubranil lanskoletni naslov državnega prvaka, do finala je izgubil le en niz, v finalu pa prepričljivo premagal Brina Kunstlja (Savinja) z rezultatom 3:0.
Luka Jokič je pokazal, da je najboljši mlajši kadet v Sloveniji.

Rezultati posamezno:
1. mesto: Luka Jokič
9. - 16. mesto: Martin Gerkšič
17. - 32. mesto: Aljaž Škufca
Rezultati dvojice:
1. mesto Luka Jokič - Martin Gerkšič

Pri mlajših kadetinjah so nastopile: Mihaela Stoilkovski, Pika Gorenc in Maruša Vrhovnik. Posamično:
Maruša in Pika sta se uvrstili v finale med 16 najboljših.
Dvojice:
5. - 8. mesto: Maruša Vrhovnik – Pika Gorenc.

V kategoriji članov in članic do 21 let so Mengeš zastopali: Luka Trtnik, Aljaž Frelih, Nel Savšek Pintarič, Mitja Zavec, David Grad, Timotej Jerina, Rok Grad, Jan Šobar, Tim Pavli, Aljaž Goltnik, Jan Kromar.

Rok Trtnik se je prvič veselil naslova v konkurenci do 21 let. V polfinalu je premagal lanskega državnega prvaka Aljaža Godca – Interdiskont, v finalu pa Žiga Kristjana Žigon prav tako Interdiskont.

Rezultati posamezno:
1. mesto: Rok Trtnik
9. - 16. mesto: Aljaž Goltnik, Aljaž Frelih, Mitja Zavec
Rezultati dvojice:
3. - 4. mesto: Rok Trtnik – Aljaž Frelih
5. - 8. mesto: Mitja Zavec – Tim Pavli

Pri članicah do 21 let so Mengeš zastopale: Katarina Stražar, Tara Kobetič, Eva Šobar, Brina Markič in Živa Markič.

Prva favoritinja za naslov državne prvakinje Katarina Stražar, ki je navduševala s svojimi igrami na kvalifikacijah za olimpijske igre na Portugalskem, je upravičila vlogo favoritinje in osvojila naslov državne prvakinje. Prijetno je presenetila Tara Kobetič, ki je v četrtfinalu premagala državno reprezentantko Aleksandro Vovk in osvojila 3. mesto.

Rezultati posamezno:
1. mesto: Katarina Stražar
3. mesto: Tara Kobetič
Rezultati dvojice:
2. mesto: Katarina Stražar – Aleksandra Vovk – Krka
9. - 16. mesto: Tara Kobetič – Eva Šoba, Brina Markič – Živa Markič

Tekmovanje je v celoti uspelo tako po organizacijski plati kot rezultatsko. Zahvala Branetu Vrhovniku, ki že vsa leta poskrbi za prevoz opreme, upravniku Branetu Surli za korektno sodelovanje, sodnikom in staršem, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja. Obenem se zahvaljujemo vsem donatorjem finančnih sredstev in daril.

objavljeno 25. 5. 2021
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev