Ana Tofant v reprezentanci Slovenije


Mlada tekmovalka Ana Tofant je po 10 letih zopet obudila tradicijo mengeškega kluba. Ta je v letih od 1999 do 2003 redno zapolnjeval reprezentančne vrste. Na evropskih prvenstvih so slovenske (in mengeške) barve branili: Špela Burgar, Natalija Lužar in David Orešnik. Ta izjemna čast in hkrati odgovornost je sedaj doletela Ano. Selektor za mladino g. Jože Urh jo je vpoklical v ekipo kadetinj po odpovedi Tamare Pavčnik, ki se zaradi poškodbe kolena ne more udeležiti evropskega prvenstva. Nesrečna poškodba Pavčnikove pa ni edino kar je botrovalo odločitvi selektorja. Ana se je v sezoni 2012-2013 izkazala kar nekajkrat.

slika

Na regijskih tekmovanjih MRNTZ Ljubljana, Alpe-Adria in Gorenjska regija je nanizala vrsto zmag in bila po številu prvih mest najuspešnejša igralka. Prav tako je na državnem prvenstvu za kadetinje postala viceprvakinja, 3. mesto v državi je dosegla na šolskem tekmovanju in bila 3.-4. na zaključnem Masters turnirju za najboljših 16 tekmovalk Slovenije do 15 let. Še leto mlajša Ana je opozorila nase na močnih mednarodnih tekmovanjih Varaždina in Zagreba, kjer je obakrat dosegla 5.-8. mesto in s tem najboljši rezultat Slovenk na omenjenih tekmovanjih. Svoj levji delež je prispevala tudi k zmagi v kadetski ligi MRNTZ Ljubljana in k 3. mestu na ekipnem prvenstvu Slovenije za kadetinje. Skozi celotno sezono je Ana pokazala rezultatski napredek, igralno kvaliteto in psihološko zrelost. Vpoklic v reprezentanco za evropsko prvenstvo je bilo presenečenje, lahko pa rečemo, da si ga je Ana tudi zaslužila. Nagrajen trud je lahko sporočilo vsem mladim tekmovalkam in tekmovalcem, da se dobro delo odnese in je tudi poplačano.

Ana je bila od 22. do 25. junija na reprezentančnih pripravah na Muti. Od 29. 6. do 9. 7. pa na Otočcu. Tam jo je spremljal tudi klubski trener David Orešnik, ki je bil s strani selektorja Urha zadolžen za vodenje slovenskih deklet U-15 in U-18. Priprav na Otočcu se je udeležilo 33 mladih igralcev in igralk iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Nemčije.

Ana se v četrtek 11. 7. odpravlja v Ostravo na Češkem, ki bo leto gostila najboljše mlade tekmovalke in tekmovalce in vse Evrope. Mladi tekmovalki iz NTS Mengeš želimo prijetno 10-dnevno izkušnjo, obilo forme in dobrih iger.

objavljeno 11. 7. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev