1. slovenska namiznoteniška liga


Ekipa NTS Mengeš po doseženem lanskem 8. mestu v 1. slovenski namiznoteniški ligi (1. SNTL) letos naskakuje boljšo uvrstitev. Jedro ekipe sestavljajo David Orešnik, Andraž Avbelj in Klemen Jazbič, ki se jim je pridružil tudi mladi Nejc Erjavec. Ekipo tudi letos vodi izkušeni trener Gregor Gostiša. Na tekmovanjih 1. SNTL, ki potekajo v telovadnici ŠD Partizan Mengeš, sodijo tudi sodniki NTS Mengeš, ki jih za tekmovanja v 1. ligi pripravlja in delegira predsednik sodniške organizacije NTS Mengeš Janez Stibrič, skupaj s predsednikom namiznoteniške sekcije Dušanom Osolinom ter predsednikom ŠD Jožetom Mlakarjem, tako je vedno zagotovljeno kvalitetno sojenje.

slika

Odigranih je bilo že šest krogov. V prvem krogu so gostovali v Novem mestu, proti ekipi NTK Krka so izgubili z rezultatom 2 : 5. V drugem krogu so na gostovanju zmagali proti NTK Ptuj z rezultatom 5:0. Tretjo tekmo so proti NTK Tempo iz Velenja v Velenju izgubili z rezultatom 0 : 5, čeprav se je večina dvobojev končala tesno v petih setih.
V soboto, 28. 9. pa je bila v telovadnici ŠD Partizan Mengeš tekma 4. kroga med domačimi in ekipo Letrika iz Nove Gorice. Kot je zapisal urednik spletne strani NT Svet, je bila to tekma dneva. Po vodstvu gostov z rezultatom 4 : 1, so domači igralci pripravili fantastičen preobrat in zmagali z rezultatom 5 : 4. David Orešnik in Andraž Avbelj sta prepričljivo premagala 3. igralca gostov Davorja Pejakiča. Odločilna pa sta bila 7. in 8. dvoboj, Klemen Jazbič je proti Ludviku Peršolji, državnemu reprezentantu, zaostajal z 0 : 2, nato pa dokaj zanesljivo zmagal naslednje dvoboje in na koncu slavil z rezultatom 3 : 2. David Orešnik je proti Janezu Petrovčiču odločilni 4. in 5. dvoboj dobil na razliko 14 : 12 in 12 : 10 in dvoboj izenačil na 4 :4. Andraž Avbelj je v zadnjem dvoboju gladko premagal Pejačiča.
V petem krogu so gostovali v Puconcih pri NTK Kema 1, kjer so odigrali prvo tekmo v novi športni dvorani, v zadnjem šestem krogu pa so na domačem terenu suvereno z rezultatom 5 : 0 premagali ekipo NTK Kema 2.

objavljeno 2. 11. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev