Katarina 2. mesto, Nejc 3. mesto


V nedeljo, 20. oktobra je namiznoteniška sekcija Partizana Mengeš v športni dvorani v Komendi organizirala 2. odprti turni R Slovenije v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. Na turnirju je nastopilo 46 kadetinj in 60 kadetov iz 24. slovenskih klubov. Delegat NTZS Jože Mlakar je ob pomoči Toneta Gostiše, ki je vodil tekmovanje, vrhovnega mednarodnega sodnika Janeza Stibriča, vodje sodnikov Dušana Osolina, suvereno vodil tekmovanje. Vse rezultate in žreb sta računalniško vodila Žiga Zupan in Janez Stibrič. Igrali smo na dvanajstih mizah, dvoboje pa je sodilo 24 sodnikov.

slika

Mengšane je zastopalo 8 kadetov in 5 kadetinj, ki so jih vodili domači trenerji David Orešnik, Gregor Gostiša in Tomaž Prezelj. Predtekmovanja so potekala po skupinah s štirimi tekmovalci. Prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalni del tekmovanja. Nejc Erjavec, Bor Rutar, Peter Topič, Aljaž Frelih in Tim Pavli so se uvrstili finalni del tekmovanja med 32 najboljših. Najboljši rezultat je dosegel Nejc Erjavec z osvojitvijo 3. – 4. mesta in dokazal da je upravičeno med štirimi najboljšimi kadeti v Sloveniji, Aljaž Frelih je osvojil 5. – 8. mesto, Tim Pavli pa se je uvrstil med šestnajst najboljših.

Imenitno so odigrale kadetinje, saj so se kar štiri uvrstile v finalni del tekmovanja med 24 najboljših. Katarina Stražar je imenitno in borbeno odigrala turnir. Na poti do finala je v četrtfinalu premagala drugo nosilko Izolanko Katarino Sterchi, in nato v polfinalu tretjo nosilko Aleksandro Vovk iz Logatca. V finalu je z 1 : 3 izgubila z Nušo Bolte iz Križ. Ana Tofant je dokaj nesrečno z 2 : 3 izgubila dvoboj z Nušo Bolte in osvojila 5. – 8. mesto. Odlično je igrala mlada Tara Kobetič, ki je klonila šele v četrtfinalu in osvojila 5. – 8. mesto, Nika Kobetič pa se je uvrstila me 12 najboljših.

Čestitke veljajo tako organizatorju tekmovanja za odlično opravljeno delo, seveda pa so piko na i postavili mladi mengeški tekmovalci in tekmovalke z odličnimi dosežki, ki so dober obet za ekipno tekmovanje, ki bo 21. decembra v telovadnici OŠ Mengeš.

Čestitamo za dobro delo trenerja Davida Orešnika in Gregorja Gostiše ter pomočnikov Žige Zupana in Tomaža Prezlja.

objavljeno 4. 11. 2013
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev