Katarini dvojni naslov na DP


Katarina Stražar je osvojila naslov državne prvakinje med posameznicami, Tara Kobetič je bila tretja, skupaj s soigralko Niko Kobetič pa sta osvojili še naslov državnih prvakinj med dvojicami.

slika

V soboto in nedeljo, 22. in 23. marca je bilo na Ptuju 10. državno prvenstvo v namiznem tenisu za mlajše kadete in kadetinje in za člane in članice do 21 let. Na tekmovanju so nastopili Tilen Šalja, Katarina Stražar, sestre Nika, Tara in Vita Kobetič med mlajšimi kadeti in kadetinjami, v kategoriji članov in članic do 21 let pa sta nastopila Aljaž Frelih in Ana Tofant, ki sta še oba kadeta.

V soboto so najprej tekmovali mlajši kadeti in kadetinje po skupinah. Štirje tekmovalci in tekmovalke so se pomerili vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalni del tekmovanja. V finalni del so se uvrstili Tilen, Katarina, Nika in Tara. Žreb našim tekmovalkam in tekmovalcem ni bil naklonjen. Tilen se je že v drugem krogu pomeril s prvim nosilce, ki se mu je dobro upiral in se na koncu uvrstil med 16 najboljših. Tudi pri dekletih našim igralkam žreb ni bil naklonjen, saj so se pomerile kar med seboj. Nika se je za uvrstitev med štiri najboljše pomerila s Katarino, nato pa še tudi Tara za uvrstitev v finale. Katarina je v finalu s 3 : 2 premagala Laro Opeka iz Ljubljane.

Katarina je osvojila naslov državne prvakinje, Tara Kobetič je osvojila 3. mesto, Nika pa 5. – 8. mesto.

Katarina in Nika sta nato v igri dvojic osvojili naslov državnih prvakinj. V finalu sta premagali Leo Paulin in Kim Fink iz Izole.

V kategoriji članov in članic do 21 let sta se Aljaž in Ana uvrstila v finalno skupino. Aljaž se je uvrstil med 16, Ana pa med 8 najboljših.

Čestitke igralkam in igralcem in seveda trenerjem Davidu Orešniku, Tomažu Prezlju in Žigi Zupanu.

objavljeno 28. 3. 2014
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev