Mengšani super uspešni na 23.DP


Mladi Mengšani so postali najuspešnejši namiznoteniški klub 23. državnega prvenstva v namiznem tenisu za kadete in kadetinje posamezno ter dvojice in mešane dvojice, ki je bilo v soboto in nedeljo, 12. in 13. aprila 2014 v Novem Mestu. Skupno so osvojili kar devet pokalov, Ana Tofant je postala najuspešnejša tekmovalka državnega prvenstva z dvema naslovoma državne prvakinje in enim drugim mestom.

slika

Na tekmovanju je sodelovalo 74 kadetov in 46 kadetinj iz 25. slovenskih klubov. Mengeš je zastopalo 8 kadetov in 5 kadetinj. Tekmovanje je bilo naporno, saj so prvi dan najboljši odigrali več kot deset dvobojev.

Tekmovanje za posameznike je potekalo najprej po skupinah s po štirimi tekmovalci in tekmovalkami, kjer so igrali vsak z vsakim. Najboljša dva sta se uvrstila v finalni del tekmovanja, pri fantih med 48 najboljših, pri dekletih pa med 24 najboljših. V finalnem delu je tekmovanje potekalo na izpadanje od začetka do konca. Pri kadetih se je 7 Mengšanov uvrstilo v finalni del, pri dekletih pa 4. Za preboj v finalno skupino je malo zmanjkalo Mateju Prezlju in Viti Kobetič. Tudi tokrat nam jo je zagodel žreb, saj sta se Aljaž Frelih in Nejc Erjavec v četrtfinalu pomerila med seboj. Aljaž je slavil zmago 4 : 0 in osvojil 3. mesto, Nejc in Rok Hribar sta se uvrstila na 5. – 8. mesto, Tim Pavli med 16, Bor Rutar, Peter Topič in Tilen Šalja pa med 32 najboljših.

Še uspešnejša so bila dekleta, saj je Ana Tofant osvojila naslov državne prvakinje, Katarina Stražar pa se je uvrsila na 5. – 8. mesto. Uspešno sta igrali tudi Nika in Tara Kobetič, ki sta se uvrstile na 9. do 16. mesto.

Že v soboto so se nadaljevala tekmovanja v igri dvojic, kjer sta Ana Tofant in Nejc Erjavec pri mešanih dvojicah osvojila 2. mesto, Katarina Stražar in Aljaž Frelih pa sta osvojila 5. – 8. mesto.

V tekmovanju dvojic za kadetinje sta Ana Tofant in Katarina Stražar osvojil naslov državnih prvakinj. Pri kadetih pa sta Aljaž Frelih in Nejc Erjavec osvojila 2. mesto, Tim Pavli pa s soigralcem Jako Strohsackom iz Rakeka 3. mesto.


Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za izredne rezultate, trenerjem Davidu Orešniku, Žigi Zupanu, Tomažu Prezlju in mentorju Gregorju Gostiši pa za strokovno in predano delo in staršem za vsestransko pomoč.

objavljeno 23. 4. 2014
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev