24. Državno prvenstvo za člane in članice


Športno društvo Jesenice je 28.2. in 1.3. organiziralo 24. državno prvenstvo v namiznem tenisu za posameznike, dvojice in mešane dvojice za člane. V moški konkurenci so nastopili vsi najboljši igralci na čelu z Bojanom Tokičem in Janom Žibratom. V konkurenci najboljših so nastopili poleg članov Klemena Jazbiča in Andraža Avblja tudi mladi Ana Tofant, Katarina Stražar, Aljaž Frelih in Nejc Erjavec.

slika

Najprej so se pomerili v skupinskem delu tekmovanja, prvo in drugo uvrščeni pa so se nato pomerili v finalnem delu, kjer so igrali na izpadanje do konca. Pri fantih so se v finalni del tekmovanja uvrstili Klemen Jazbič, Andraž Avbelj in Aljaž Frelih. Pri dekletih pa Ana Tofant in Katarina Stražar, kar predstavlja imeniten uspeh za mlade tekmovalce. Klemen Jazbič se je uvrstil v drugi krog in dosegel 19. – 32. mesto. Aljaž se je že v prvem krogu pomeril z Janom Žibratom, ki je na koncu v finalu izgubil z Bojanom Tokičem in osvojil 2. mesto. Državni prvak je postal Bojan Tokič.

Tudi dekleti sta v skupinah uspešno prestali tekmovanje. Katarina Stražar je morala priznati premoč Niki Veronik, ostali tekmici pa je premagala in osvojila 2. mesto. Ana Tofant pa je v skupini osvojila 1. mesto. Katarina in Ana sta dosegli uspeh in se v članski konkurenci uvrstili med 16 najboljših članic.


Imenitno se je odrezala Ana Tofant, ki je s soigralko Tamaro Pavčnik iz Hrastnika osvojila 3. – 4. mesto, kar je njena prva trofeja v članski konkurenci, prepričani pa smo, da ne zadnja.


NTZS je podelila priznanja najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v vseh kategorijah v pretekli sezoni. Veseli nas, da sta bili v družbi najboljšega slovenskega igralca Bojan Tokiča med najboljšimi tudi Katarina Stražar kot najboljša med mlajšimi kadetinjami in Ana Tofant najboljša med kadetinjami. Bojanu Tokiču je organizator podelil sliko priznanega glasbenika Alpskega kvinteta Ivana Prešerna Žana.

objavljeno 11. 3. 2015
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev