Mengšanke ponovno državne prvakinje med kadetinjami


V Izoli je bilo 28. in 29. marca finale ekipnega prvenstva za kadete in kadetinje. Na turnir se je uvrstilo osem najboljših ekip. Razdeljeni so bili v dve enakovredni skupini s štirimi ekipami, pomerili so se vsak z vsakim, najboljša dva iz vsake skupine sta se uvrstila v finalni del za uvrstitev od prvega do četrtega mesta. Prvi dan se je tekmovanje zavleklo do 21. ure. Vsi so se dobro spočili v bližnjem hotelu Keltika in v nedeljo sveži nadaljevali tekmovanje.

slika

Že v predtekmovanju so se igralci Mengša pomerili z domačini in v razburljivi igri zmagali z rezultatom 5 : 4 ter osvojili prvo mesto v skupini. V finalnem delu so nato premagali Ptuj, nato pa v odločilni tekmi izgubili z ekipo Vesna iz Zaloga z rezultatom 4 : 5. Tako so imele ekipe Mengša, Izole in Vesne enako število točk. Prvaki so postali Izolani, Mengšani pa so osvojili 2. mesto, kar je lep uspeh, toda da bi bili državni prvaki, je zmanjkala samo ena zmaga.. Za Mengeš so igrali Aljaž Frelih, Tim Pavli, Bor Rutar, Tilen Šalja, Matej Prezelj in Peter Topič.

Pri kadetinjah pa je šlo vse po pričakovanjih, čeprav so bili dvoboji s posameznimi ekipami napeti in razburljivi. V predtekmovalni skupini so premagale NTK Muta z rezultatom 5 : 2, Kajuh – Slovan so premagale z rezultatom 5 : 1 in NTK Ptuj z rezultatom 5 : 3. V skupini so osvojile 1. mesto in se uvrstile v finalni del za uvrstitev od 1. – 4. mesta. Najprej so premagale NTK Arrigoni s 5 : 4 in nato še NTK Logatec z rezultatom 5 : 3. Tako so potrdile lanski uspeh in ponovno postale državne prvakinje. Za Mengšanke so igrale Katarina Stražar, Nika, Tara, Vita Kobetič in Sara Stražar.

Iskrene čestitke igralkam in igralcem, trenerjema Davidu Orešniku in Tomažu Prezlju, hvala staršem, ki so svoje otroke spodbujali in poskrbeli za prevoz..

objavljeno 12. 4. 2015
Napovednik:
    Trenutno ni napovedanih aktualnih dogodkov.


Stran je do sedaj obiskalo:
122862 obiskovalcev